![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Sunburn- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, mam taki oto skrypt:
News ma pokazywać ostatnie wpisy z bazy danych od najnowszego zaczynając. Niestety nie działa a jedyne co się pokazuje to dwa obrazki "strzalka.gif" Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Ten post edytował Sunburn 23.08.2007, 13:34:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. $nazwa, to treść, a w echo odwołujesz się do nieistniejącej zmiennej $tresc Albo echo "(...)$nazwa(...)"; Albo echo "(...)$db[tresc](...)"; 2. $nazwa = tnij(strip_tags($db['tresc']), 23); w nawiasach indeksy asocjacyjne w apostrofach/cudzysłowach Ten post edytował drPayton 23.08.2007, 13:40:50 |
|
|
-Sunburn- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam taki kod i przy 4 rekordach w bazie wyświetla mi tylko jeden (najstarszy) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli: $i (offset, od pierwszego powyżej tej wartości) = 3, $j (liczba rekordów do pokazania)= 2*3 = 6 A więc każesz mu pokazać 6 rekordów poczynając od pierwszego powyżej trzeciego. A że masz tylko 4 w bazie, to w efekcie daje jeden... Podpis w komentarzu nad wywołaniem funkcji // ile pokazac jest błędny Ten post edytował drPayton 23.08.2007, 14:58:02 |
|
|
-Sunburn- |
![]()
|
Goście ![]() |
Aha.....źle myślałem ale już kapuje. Dzięki wielkie, pozdro
edit Jeszzce jedno, z wyświetlanie mlinków jest OK, ale kiedy kliknę na niego to wyskakuje mi że nie ma takiej strony. Mam w bazie danych tabelę "newsy" oraz pola:id, nick, tresc Newsy mam dodane ale myśle ze coś nie tak jest w : Pozdrawiam Ten post edytował Sunburn 23.08.2007, 16:35:58 |
|
|
![]()
|
|
Być może. Żeby obsługiwać tego typu linki musisz mieć zaimplementowany odpowiedni parser URL, albo korzystać z odpowiednich dyrektyw .htaccess (tzw mod_rewrite - analizuje on adres i odpowiednio go przekształca i wtedy news,3.html może być równoznaczny z np. index.php?module=news&id=3). Jak jest u Ciebie to tylko Ty wiesz
![]() Skoro nie działa, to znaczy że jeden z powyższych jest błędnie napisany, bądź nie istnieje... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 11:26 |