![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2007 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcialbym zeby po zaznaczenu kilku opcji i kliknieci w link usuwaly mi sie te wpisy ktore sa zaznaczone np tak jak jest w phpmyadmin ...zaznacza sie w przyciskach checkbox ... klika sie w usun i usuwa te wpisy ktore zostaly zaznaczone
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wstaw te inputy typu checkbox do HTMLa nadajac im name="tablia[]" (chodzi o [] w nazwie pola, dzieki temu po przeslaniu PHP zinterpretuje liste jako tablice).
Ten post edytował wrzasq 22.08.2007, 18:38:34 -------------------- Wrzasq.pl
Tworzenie stron i aplikacji internetowych. Chillout Development - tworzenie stron i aplikacji internetowych. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym troszke dopisal w sensie tablica[ $identyfikator_pola ] bo tak nie jestesmy w stanie zweryfikowac poprawnosci listowania i jej zgodnosci z id
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 1 Dołączył: 29.12.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ja bym troszke dopisal w sensie tablica[ $identyfikator_pola ] bo tak nie jestesmy w stanie zweryfikowac poprawnosci listowania i jej zgodnosci z id to by sie sprawdzilo ale wtedy gdy dane bierzesz z jakiejs tablicy np. konfiguracja: $tablica[ id_pola ] = wartosc, a tak wystarczy tylko<input type="checkbox" name="tablica[]" value="18" /> a 18 to jest jakies id wlasnie. -------------------- ''' ... Among the blind one eyed man is a king ... '''
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
też masz rację nie podważam, w poprzednim poście chodziło mi raczej o coś w stylu <input type='checkbox' name='$tablica[ $id ]' value='1' /> i do tego zmierzałem ale nie sprecyzowałem myśli sory. oczywiście oba rozwiazania sa skuteczne wiec...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapraszam na Przedszkola.
Przenoszę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:24 |