![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam oto poczatkowa częśc instalacji shoutboxa by przemo by przemo w jednym miejscu mam wątpliwości co zrobic to wszystko...
Wklejam tylko aby było widać jeśli coś byłoby więcej potrzebne .Moje pytanie i wątpliwości z tego miejsca zamieściłem w kolorze czerwonym w miesjcu gdzie są ![]() Pomóżcie pewnie to banał... ale to mój 1 shoutbox wczoraj kopiowałem kupe czasu i lipa wyszła... dziś chce mieć pewnosc w każdym punkcie co należy zrobić zeby przez jeden zły nie stracić tej kupy czasu na to robienie. Help:) pzdr Matti # #-----[ COPY ]------------------------------------------ # admin/admin_shoutbox.php to /admin/admin_shoutbox.php templates/subSilver/admin/shoutbox_config_body.tpl to /templates/subSilver/admin/shoutbox_config_body.tpl templates/subSilver/shoutbox_send_body.tpl to /templates/style/shoutbox_send_body.tpl templates/subSilver/shoutbox_view_body.tpl to /templates/style/shoutbox_view_body.tpl shoutbox.php to /shoutbox.php shoutbox_body.php to /shoutbox_body.php shoutbox_send.php to /shoutbox_send.php shoutbox_view.php to /shoutbox_view.php (Matti: ok skopiowałem pliki nawet na serwer do odpowiednich katalogów i co dalej co to właśnie oznacza pod spodem.) Upload and run as forum admin: db_install.php or insert it manually: (Matti:pytania z wątpliwościami -1mam zrobić pusty plik db_install.php i wczytać jako baze poprzez forum? -2a moze skopiować poniższy "tekst" do tego pliku w formacie php i wtedy wczytać jako baze poprzez forum ? -3włączyć phpmyadmina i wcisnąć środkowy przycisk:3 z 5 czyli zapytanie mySQL:wkleić i kliknąc wykonaj? -4jeślibym wykonał 3 punkt to potem coś jeszcze robić innego na phpmyadmin czy już go wyłączyć? -5 a mozę coś innego?) # #-----[ SQL ]------------------------------------------ # CREATE TABLE phpbb_shoutbox ( id int(11) NOT NULL auto_increment, sb_user_id int(11) NOT NULL, msg varchar(255) NOT NULL, timestamp int(10) unsigned NOT NULL, sb_username varchar(255) NOT NULL, PRIMARY KEY (id) ); CREATE TABLE phpbb_shoutbox_config ( config_name varchar(255) NOT NULL, config_value varchar(255) NOT NULL, PRIMARY KEY (config_name) ); INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_guest_view','1'); INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_guest','0'); INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_delete_all','0'); INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_delete','0'); INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_edit_all','0'); INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_edit','0'); INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_bbcode','1'); INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_smilies','1'); INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('links_names','1'); INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('make_links','1'); INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('count_msg','100'); INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('delete_days','30'); INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('text_lenght','500'); INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('word_lenght','90'); INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('date_format','D G:i'); INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('date_on','1'); INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('shoutbox_on','1'); INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('shout_width','630'); INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('shout_height','130'); INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('banned_user_id',''); INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('banned_user_id_view',''); Ten post edytował -Matti- 23.08.2007, 16:52:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz uruchomić RAZ plik chatbox_db_install.php
lub wykonać polecenia w linii poleceń bazy danym ( lub phpMyAdminie lub czymś podobnym ) -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po skopiowaniu go do głównego na serwerze?
![]() Wyskoczy mi jakaś instalacja? Robiłęm tak i page not found... Moge spróbować jeszcze raz.Ale ten plik w głównym katalogu? Czy gdzie? A w phpmy admin to jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Ok zmieniłęm cały 1 post by lepiej wyjaśnić
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok zmieniłęm cały 1 post by lepiej wyjaśnić Poszukaj czy masz gdzieś plik db_install.php W którym folderze jest ... i go uruchom wpisując do przeglądarki adres ...sciezka_adresu/katalogi/db_install.php lub otwierasz phpmyadmina i wykonujesz polecenia SQL które są podane niżej ... dokładnie tak jak opisałeś... lub co najłatwiejsze szukasz kogoś kto zrobi to za Ciebie, skoro masz problemy zrobić sam. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Nie mam ani w plikach forum ani w folderze shoutboxa pliku db_install.php...
Czyli te tabele wkleić do zapytania phpmyadmin i raz kliknąć tak? potem wyłączyćphpmyadmin? Ten post edytował -Matti- 23.08.2007, 18:06:43 |
|
|
![]()
|
|
Nie mam ani w plikach forum ani w folderze shoutboxa pliku db_install.php... Czyli te tabele wkleić do zapytania phpmyadmin i raz kliknąć tak? potem wyłączyćphpmyadmin? Tak ... czasami warto samemu spróbować ... za to nie biją ![]() -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Tak zrobiłęm tak i sie schrzaniło ale potem jeszcze raz cos kliknąłem.
A pisze bo własnie robiłęm i coś nie wyszło wcześniej. |
|
|
![]()
|
|
Na setke pewne??zastanowiła mnie jeszcze jedna rzecz:To na zielono coś z ajiimś modem że na zwykłym phpBB mozę nie chodzić... dobrze zrozumiałem?Ja mam zwykłę phpBB i wtedy nie poszło... choć w panelu shoutboxa widziałem...
################################################################ For Security Purposes, Please Check: http://www.phpbb.com/mods/downloads/ for the## latest version of this MOD. Downloading this MOD from other sites could cause malicious code## to enter into your phpBB Forum. As such, phpBB will not offer support for MOD's not offered## in our MOD-Database, located at: http://www.phpbb.com/mods/downloads/ ################################################################ Note: If you use ShoutBox for not subSilver style change the line:## <link rel="stylesheet" href="templates/subSilver/subSilver.css" type="text/css" />## for your css file it is located in the shoutbox_send_body.tpl and shoutbox_view_body.tpl########################################################## ### Prosze o odp bo nie chce sobie znowu bazy zjechać poprzez błędne wrzucenie czegośpzdrMarcin Ten post edytował -Matti- 24.08.2007, 18:09:40 |
|
|
![]()
|
|
Na ktoś na tyle świetnie angielski aby na pewno powiedziec czy o to chodzi? chodzi o ten tekst w poście powyzej??
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:59 |