![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka
![]() Napisałem sobie aplikacje odpowiedzialną za bazę danych, jednak coś w niej niedziała. Mianowicie, gdy wywołuję pierwsze zapytanie (procedura, która zwraca więcej niż 1 rekord) jest ok, ale gdy próbuje wykonać drugi raz inne zapytanie, które zwraca więcej niż 1 rekord, nie otrzymuje niczego. Kod wygląda tak:
I potem odpowiednio:
No, i oczywiście print_r($this -> errorInfo()); wyrzuca pustego arraya, czyli nie ma błędu ![]() W ogóle czy takie rozwiązanie jest dobre? Tzn podzielić całość na 3 klasy, jedna od połączenia, druga od statement a trzecia do obsługi? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze troche nie na temat ale po co masz metode _injection ? przeciez wszytko to przez bind zrobisz, nie rozumiem po co na sile cos robic.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiedziałem o tym poprostu
![]() Chodzi Ci o bindParam ? Ten post edytował TrAvIkK 22.08.2007, 14:56:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat W ogóle czy takie rozwiązanie jest dobre? Tzn podzielić całość na 3 klasy, jedna od połączenia, druga od statement a trzecia do obsługi? Mysle ze to co napisales to jest po prostu klasa z innymi nazwami metod ktore juz istnieja w samym PDO, nie wydaje mi sie zeby na PDO trzeba bylo cokolwiek jeszcze nakladac ... co do _injection wystarczy w zupelnosci jak bedziesz uzywal parametryzowanych zapytan (bindParam) i nikt nie ma prawa Ci wstrzyknac do zapytania zadnego zlosliwego kodu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No ok, ale to dalej nie rozwiązuje problemu.
Gdy robię całość "nie obiektowo", czyli poprzez "normalne" wywoływanie metod PDO (czyli pierw prepare, execute, fetchAll) to przy kolejnym wywołaniu dostaje error, o niezbuforowanych zapytaniach. Próbowałem już closeCursor, PDO::MYSQL_ATTR_USE_BUFFERED_QUERY, próbowałem całość robić przez fetch(), nic nie pomaga. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 00:16 |