![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam następujący problem .w poniższym kodzie chcę aby została utworzona tabela $_POST['tyt_ank'] z kolumnami $_POST['opis'][$a] z tym, że kolumn jest za każdym razem inna ilosć i mają one inne nazwy w tym przypadku po przejściu pętli wyrzuca mi ,ze tabela została utworzona i następnie że tabela taka już istnieje, wiem że wynik jest taki jak powinien być odnośnie tego zapytania, Kod for($a=1; $a<=$de; $a++){ $TA = "CREATE TABLE ".$_POST['tyt_ank']."(".$_POST['opis'][$a]." int(11) NOT NULL UNIQUE)"; $results = mysql_query($TA) or die (mysql_error()); print "Poprawnie utworzono tabelę"; } ja robię to poprzez: Kod for($a=1; $a<=$de; $a++){ $add="ALTER TABLE ".$_POST['tyt_ank']." ADD COLUMN (".$_POST['opis'][$a]." int(11) NOT NULL UNIQUE)"; $results = mysql_query($add) or die (mysql_error()); print "Poprawnie dodano kolumny z danymi"; } i jest OK ale czy można to zrobić w jednym zapytaniu?? i jak można od razu przypisać wstępne wartości w poszczególne kolumny jak robię tak: Kod for($a=1; $a<=$de; $a++){ $TA1 ="INSERT INTO ".$_POST['tyt_ank']." (".$_POST['opis'][$a].") VALUES (0)"; $results = mysql_query($TA1) or die (mysql_error()); print "Poprawnie dodano wartości z danymi"; po tym INSER-cie tworzy miwartości dla poszczególnych kolumn ale też wyrzuca mi : Kod Poprawnie dodano wartości z danymi Duplicate entry '0' for key 1 Prosze o jakieś rady Pozdrawiam Sampo511 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:15 |