![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam takie małe pytanko czy da się jakoś inaczej przesłaś wyświetloną daną na kolejną strone, wiem że za pomocą takiej opcji:
wyświetlona dana zostanie przesłana na kolejną stronę chcialem zrobić coś w rodzaju:
Wszystko cacy z tabeli został pobrany numer print mi go wyśietlił, przechodze do kolejnej strony "stronatrzecia" napis wprowadzony do pola się wyświetla natomiast numer już nie, a jesli zastosowałem tą pierwszą opcje to wyświetlał mi się numer ale za to napis wprowadzony do pola mi się nie wyświetlał, chciałem zrobić tak aby numer jak i dane wprowadzone do pola równocześnie się wyświetlały na kolejnej stronie za pomocą tej drugiej opcji. Jeśli jest taka możliwość bardzo bym był wdzięczny za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie powinno byc czasem :
$to = $_GET['zobacz']; ? -------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobaczyłem i nic z tego ani get ani post ani request, przesyła sie tylko dana wpisana do do pola napis a na daną z tabeli otrzymuje komunikat
Notice: Undefined index: to in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\rejestracja44.php on line 2 Nie wiem co jest nie tak jak by nie widział tej zmiennej na tej trzeciej stronie wyświetlam to tak:
ehh ![]() Jeśli ktoś by miał jakieś inne sposoby bardzo chętnie skorzystam i chętnie podziękuje za pomoc Ten post edytował KUDELSKI 21.08.2007, 15:52:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiec tak :
i teraz jak chcesz odebrac dane z fomularza to dajesz :
A jezeli chcesz odebrac dalej $to :
I chyba tyle ![]() a najlepiej wejdz na http://php.net tam napewno wszystko znajdziesz... bardzo duzo dokumentacji jest po polsku wiec nie powinienes miec zadnego problemu.. pozdrawiam;) -------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast przekazywać to metodą GET użyj w formularzu pola hidden o wartości $to
-------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
"Widzę więcej, wiem więcej, tak to jest mniej więcej" "NIE kradnij, rząd nielubi konkurencji" |
|
|
![]()
|
|
No jak nie da rady przez GET to mozna innym sposobem
![]() Jeśli ktoś ma inne sposoby a by to wykonać poprzez kod php i chciał się podzielić wiedzą będę wdzięczny. |
|
|
![]()
|
|
a nie type=hidden?
-------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2007 Skąd: Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak chyba lepiej:
lub ewentualnie za pomocą przypisania wartości do zmiennej sesji:
jak chcesz to potem np wydrukować na wywoływanej stronie wystarczy
dostę będzie na wszystkich podstronach dopóki nie zniszczysz tej zmiennej. Przydaje się jeśli tych zmiennych masz więcej. -------------------- Ciekawe zdjęcia z Otwocka -> Fotograf Otwock
|
|
|
![]()
|
|
No o wiele lepiej dziękuje chłopaki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 05:51 |