![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Bardzo proszę o konstruktywną krytykę stronki (layout, kod): personal webpage miało być prosto:) pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
nie taki poprawny bo wysyłany jako text/html a powinno application/xml+xhtml
![]() a reszta całkiem ok troche mi nie psauje to przyklejenie do lewej krawędzi |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miało być prosto i jest
![]() Generalnie podoba mi się. jak wspomniał ~kwiateusz, przyklejenie do lewej krawędzi może denerwować. Szkoda, że wymagana jest obsługa JavaScriptu. Bez niej strona "nie istnieje". -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Wizualnie troszkę szaro i smutno, jak w zakładzie pogrzebowym. No i konieczność włączonej JS - niby większość ludzi to ma, ale jak dla mnie to (w tym przypadku) zbędny bajer.
Jeśli chodzi o kod to ogólnie ładnie; ja jednak bym się przyczepił do: - XHTML 1.0 Transitional -> Strict - charset=ISO-8859-2 -> UTF-8 - <p class="home">Umiejętności:</p> -> bardziej semantycznie ![]() - <ul class="list"> -> zamiast tego użyłbym w stylach #text ul { style } i potem w kodzie już samo <ul> Ale ogólnie kod cieszy oko! Ten post edytował phpion.com 21.08.2007, 09:38:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2005 Skąd: Kraj kaczkami i ziemniakami płynący Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę że szare strony cos w sobie maja ;> może i smutne może i nudne ale takie bardziej... hymmm... czytelne?
Dodaj jeszcze do stopki border 1px taki pomiędzy b1b1b1 a 454545 tak żeby był podobny do tego z menu i może gradientowy bg? Z tym bg to nie wiem zobacz jak będzie wyglądać... Jak będzie z tłem przy dłuższym tekście?? chyba że takiego nie planujesz... takie pytanie na boczku ta przezroczystość pod tekstem to porostu tło czy alpha w javie? -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za wszystkie uwagi i czekam na kolejne
![]() dlaczego takie szare? hmm sam nie wiem, tak wyszło, zamysł był troszkę inny ale po dłuższej zabawie photoshopem i mieszaniem różnych warstw i dodawaniem różnych filtrów tak wyszło:P przyklejone jest do górnego lewego rogu przeglądarki bo chciałem jakiś mniej konwencjonalny układ, no ale rzeczywiście może denerwować, szczególnie przy większych ekranach... ![]() javascript jest bo chcialem dodać jakiś bajer żeby nie było tak całkowicie zwyczajnie te znaki równości w stylach to pewnie to: filter: alpha(opacity=wartosc) i to dla IE tylko i ta przegladarka to interpretuje, ale sprawdzałem z dwukropkiem też działa. dłuższego tekstu raczej nie przewiduje, ale tło strony jest czarne i grafika ma przejście w czerń wiec po prostu przy dłuższym tekście dół będzie ciemny przeźroczystość elementów xhtml uzyskałem w stylach poprzez własności: filter: alpha(opacity:60); //dla IE, wartość 0-100 opacity: 0.6; //dla innych przeglądarek (testowane tylko w ff i operze), wartość 0.0-1.0 pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 20.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nie taki poprawny bo wysyłany jako text/html a powinno application/xml+xhtml A nie koniecznie, przy XHTML 1.1 jest obowiązkowe. Póki co guru standardów sieciowych radzą poczekać do całkowitego wyparcia IE 6 przez IE 7. Chociaż gdzie 2 programistów tam 3 zdania. ![]() Cytat javascript jest bo chcialem dodać jakiś bajer żeby nie było tak całkowicie zwyczajnie Darowałbym sobie te bajery, tylko wydłużają czas potrzebny na obejrzenie treści. Ten jakiś przelatujący pasek mnie strasznie irytuje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi się by tam z jakimiś kolorkami, bardziej podobało
![]() Design jest jednak fajny ![]() 8/10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taki o design. Rewelacyjny to nie jest ale nie jest tak samo zły. Powiedzmy, że dla zwykłego użytkownika to coś normalnego. Takiego po prostu.
Te ładowanie w ogóle mi się nie podoba, szpeci klimat i estetykę strony. W kontakt jest strasznie pusto. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:11 |