![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2003 Skąd: Babimost City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam do was takie pytanie: Mam siec w 7 osob (SDI) i jade na routerze. Chce teraz przejsc z routera na kompa (komp bedzie wlaczony 24h) i chce zeby inni tez mieli neta. Mam Windowsa XP o na tym bym chcial swoja siec postawic. W nastepnym roku przeniose sie na Linuxa ale to dopiero na poczatu roku. Jak ktos sie dobrze zna prosil bym o doklady i szczegolowy opis poniewaz nie chce niczego zepsuc
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustawienie sieci w XP jest tak banalne, ze szczegolowo nie trzeba tego wyjasniac:
Start > Programy > Akcesoria > Komunikacja > Network Setup Wizard [wersja ang.] Glowny komputer ustawiasz na dostep do internetu, a pozostale na laczenie sie do komputera udostepniajacego internet. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2003 Skąd: Babimost City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Seth
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ...chyba musze podlaczyc terminal SDI normalnie do kompa, skonfigurowac polaczenie, i dopiero wtedy udtspenic co nie ?
Podobno o rzeczach oczywistych sie nie mowi... i tu byl moj blad ![]() Cytat To powyzsze umiem zrobic ale nie umiem udostepnic sieci innym osobom
![]() Tak jak anpisalem wyzej. Po zainstalowaniu na komputerze SDI wlaczasz wizarda i on za Ciebie wszystko skonfiguruje. Potem musisz tego samego wizarda ospalic na innych komputerach ale z opcja laczenia sie do internetu za porednictwem komputera z sieci lokalnej. Mozesz tez postawic u siebie Kerio WinRoute i za posrednictwem niego zarzadzac dostepem do sieci ale to juz musial bys poczytac manuala do niego oraz wybulic nie mala kase ;P |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:04 |