![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czytam książke z 2004 roku "php mysql absolute beginner"
i mam jeden plik whatsName.html: <html> <head> <title>What’s your name?</title> </head> <body> <h1>What’s your name?</h1> <h3>Writing a form for user input</h3> <form method = "post" action = "hiUser.php"> Please type your name: <input type = "text" name = "userName" value = ""> <br> <input type = "submit"> </form> </body> </html> a drugi plik hiUser.php: <html> <head> <title>Hi User</title> </head> <body> <h1>Hi User</h1> <h3>PHP program that receives a value from "whatsName"</h3> <? print "<h3>Hi there, $userName!</h3>"; ?> </body> </html> problem: nie wyskakuje imię moje po wpisaniu a poza tym wszystko ok |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawodpodobnie błąd w działaniu bierze się z ustawienia zmiennej register_globals na OFF w php.ini
Zmień:
na:
Zmiana print na echo nic nie wniesie, do echo jestem przyzwyczajony. Ale do każdej zmiennej przesłanej z formularza odwołuj się poprzez $_POST['nazwaZmiennej'] bądź $_GET['nazwaZmiennej'], w zależności od metody przesyłania danych zdefiniowanej w znaczniku <form>. Pogoogluj o register_globals, zrozumiesz, dlaczego nie wyświetliło wartości tej zmiennej. -------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat nadaje się na przedszkole. Przenoszę.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:49 |