![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ;-)
mam problemik z wyciaganiem ciagow znakow a nastepnie sprawdzanie go... mam na stronie kod z ktorego musze wyciagnac taka tabelke, oczywiscie "..." oznaczaja ze moze byc tych wierszy wiecej
pozniej chce spawdzic kazdy wiersz i jezeli w wierszu np. wystapi slowo gruszka to chce aby pod okreslona zmienna zostal przypisany ten link... czy w ogole da sie cos takiego zrobic ![]() z gory dzieki za odpowiedz! Ten post edytował mazc 19.08.2007, 16:27:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładam, że dane te wyciągasz np. z bazy danych. Więc w pętli która będzie służyła do wyciągnięcia i wypisania danych sprawdzaj poszczególne słowa. Przykładowo:
Kod $sql = "SELECT * FROM tabela"; $result = mysql_query($sql); while($item = mysql_fetch_array($result)) { $slowo = $item['pole']; if($slowo == 'gruszka') { //kod wywołany jeżeli słowo to gruszka } } mniej więcej tak to może wyglądać |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie nie... to zwykly kod html... bez bazy
w kazdym wypadku dzieki za probe |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 9 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie zrobisz tego za pomocą samego HTML`a. On nie ma możliwości interpretowania i analizowania danych
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 3 Dołączył: 23.01.2007 Skąd: Dys/Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $str = file_get_contents( adres strony z tabelą ); preg_match_all( '/<tr align\="center" bgcolor\="#FFFFFF"><td><b>(.*?)<\/b>(.*?)<a href\="(.*?)">/', $str, $wynik ); foreach ( $wynik[1] as $k => $v ) { if ( stripos( $v, 'Gruszka' ) !== false ) { $zmienna = $wynik[3][$k]; } } @Fixus brak słów:/ |
|
|
![]()
|
|
dziekuje doseo, dokladnie o to chodzilo ;-) jestem bardzo wdzieczny
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 00:20 |