![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem. Robie sklep internetowy i chciałbym porównywać kilka ofert. Produkty sa wyświetlane na stronie, obok każdego produktu jest pole CHECKBOX o nazwie identycznej dla każdego produktu, natomiast jego wartością jest niepowtarzalny identyfikator produktu. Potrzebuje zrobić coś takiego... Osoba odwiedzająca stronę widzi kilka produktów i klika na porównanie 2 lub 3 produktów zaznaczając odpowiednie pola CHECKBOX. Jeśli uzna że wybrał odpowiednie produkty do porówania klika na przycisk w wyniku czego otwierane jest nowe okno. Do tego właśnie okna przekazywane są identyfikatory sprzętu. Ważne jest to aby nowe okno było otwarte bez paska adresu Próbowałem zrobić z użyciem parametru TARGET="_BLANK" w definicji formularza, lecz otwiera się normalne nowe okno przeglądarki, a nie nowe okienko bez paska adresu i paska stanu [html] <FORM action="noweokienko.php" TARGET="_BLANK"> Produkt X Cena: 25 <INPUT TYPE="CHECKBOX" NAME="porownaj" VALUE="1">Zaznacz aby porównać Produkt Y Cena: 22 <INPUT TYPE="CHECKBOX" NAME="porownaj" VALUE="2">Zaznacz aby porównać Produkt Z Cena: 52 <INPUT TYPE="CHECKBOX" NAME="porownaj" VALUE="6">Zaznacz aby porównać Produkt ZZ Cena: 89 <INPUT TYPE="CHECKBOX" NAME="porownaj" VALUE="8">Zaznacz aby porównać <INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="Porownaj"> </form>[html] Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 10 Dołączył: 16.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
javascript
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wytłumaczę to bardziej konkretnie może
![]() Okienko bez pasków statusu i adresu robi się tak: Kod <script type="text/javascript"> function window_display() { wind = window.open('', 'NewWin', 'toolbar=no,status=no,width=250,height=200'); text = 'Coś co chcesz wpisać'; wind.document.write(text); } </script> <button onClick="window.window_display();">KLIK</button> A jak przekazać zmienne do tego okienka - nie wiem, ale JS ma na to sporo sposobów, a jeśli nie da się tak, to ajaxem (XMLHttpRequest). -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 02:56 |