![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt, który ma mi tworzyć wykres na podstawie danych z sondy. Wyskakuje mi taki problem: Fatal error: Call to undefined function imagecreateTrueColor() in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\stronka\pokaz_wyniki.php on line 61 Fatal error: Call to undefined function ImageColorAllocate() in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\stronka\pokaz_wyniki.php on line 64 Fatal error: Call to undefined function ImageColorAllocate() in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\stronka\pokaz_wyniki.php on line 65 Fatal error: Call to undefined function ImageColorAllocate() in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\stronka\pokaz_wyniki.php on line 66 Fatal error: Call to undefined function ImageColorAllocate() in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\stronka\pokaz_wyniki.php on line 67 Fatal error: Call to undefined function ImageFilledRectangle() in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\stronka\pokaz_wyniki.php on line 77 Fatal error: Call to undefined function ImageRectangle() in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\stronka\pokaz_wyniki.php on line 80 Fatal error: Call to undefined function ImageTTFBBox() in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\stronka\pokaz_wyniki.php on line 84 Ten post edytował henio 17.08.2007, 14:58:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() Nie masz zainstalowanej biblioteki GD/GD2. Możesz ją ściągnąć stąd. Możliwe też, że w pliku php.ini nie usunąłeś średnika z początku wiersza ;extension=php_gd2.dll Zrób to i zrestartuj serwer. Ten post edytował Hazel 17.08.2007, 15:03:06 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Juz to poprawiłem.Teraz mam inny błąd:
Wyświetla mi się: Notice: Undefined variable: wymiaryprocentow in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\stronka\pokaz_wyniki.php on line 116 Notice: Undefined variable: wymiaryprocentow in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\stronka\pokaz_wyniki.php on line 116 ‰PNG IHDRôŞÔG*îIDATxśíÝPSgşđç$!PÄQHşJ)EŻ…Ąu¤)e[ÇéŘÔ›ŞĂRëµ-ø\Ę*›F†MÝiËzŐŮYĆëli‡”eą”:n–rť ‹TYth 5P.¨d34„śűÇYϦAC‚ňĂ×ď篓÷}óľgŕ›—“!ćpDÄóüL—÷ Çq’™®î?„;î B¸0áŔ „;î B¸0áŔ „;î B¸0áŔ „;îŕ‡W_}•㸏>úČŁýÍ7ßä8N*• xt©Őꀀ€ÁÁÁ{ Takich znaczków jest trochę więcej niż tu napisalem Jeden błąd już wyłapałem i poprawiłem. Chodzi mi o ten z nagłówkiem. Jednak nadal sąte dziwne znaczki i problem z zmienną $wymiaryprocentow P.S. Już poprawiłem Ten post edytował henio 17.08.2007, 16:21:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W linii 116 masz:
$dlugosc_procentow=$wymiary_procentow[2]-$wymiaryprocentow[0]; Zauważ, że Twoja tablica nazywa się $wymiary_procentow, a nie $wymianyprocentow... ![]() I radziłbym na przyszłość unikać takich nazw... A te krzaczki robią się właśnie z tego powodu - wywołuje je funkcja ImagePNG, jeśli nie może wygenerować obrazka z powodu błędu we wcześniejszej części skryptu. Spróbuj sobie użyć ImagePNG na jakiejś dowolnej zmiennej, to zobaczysz. Ten post edytował Hazel 17.08.2007, 16:40:54 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
W linii 116 masz: $dlugosc_procentow=$wymiary_procentow[2]-$wymiaryprocentow[0]; Zauważ, że Twoja tablica nazywa się $wymiary_procentow, a nie $wymianyprocentow... ![]() I radziłbym na przyszłość unikać takich nazw... A te krzaczki robią się właśnie z tego powodu - wywołuje je funkcja ImagePNG, jeśli nie może wygenerować obrazka z powodu błędu we wcześniejszej części skryptu. Spróbuj sobie użyć ImagePNG na jakiejś dowolnej zmiennej, to zobaczysz. Wielkie dzięki. Ale ja byłem głupi, że tego nie zauważyłem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 21:35 |