![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem zrobić sobie taką rzecz:
W pliku HTML (np. strona1.html) chciałbym umieścić obrazek, który będzie generowany na podstawie innego pliku HTML (np. strona2.html). To znaczy, żeby ten mój obrazek w strona1.html wyglądał tak jak strona2.html wygląda w przeglądarce. Da się coś takiego zrobić w PHP? A może zna ktoś jakiś (darmowy!) programik z linią poleceń, który można by odpalić exec-iem w PHP-ie i w ten sposób to machnąć? Proszę o pomoc... ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym topiku chodziło mi dokładnie o to samo.
Może ktoś wie? Ja nie. Ale pozdro, mam nadzieję, że ktoś powinien wiedzieć. Ten post edytował Hazel 17.08.2007, 09:54:36 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja znam tylko coś takiego:
http://msnsearch.srv.girafa.com/srv/i?s=MS...RCH&r=o2.pl msn generuje miniaturki , wystarczy w linku na końcu wstawić stronę która ma być w miniaturce ... Warunek - strona musi być zaindeksowana przez MSN , więc dla nowych stron będzie ciężko , nie mniej jednak ... bardzo prosty sposób, ale zapewne Ty chcesz duży obrazek ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra, ale jak oni to zrobili?
Mi tam wystarczyłby taki, jak jest, no ale nie mam strony indeksowanej przez MSN... ![]() Ta strona po prostu zrzuca screena, czy jakoś inaczej? Nie da się źródła zobaczyć ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale do robienia takich screenów chyba jest potrzebna możliwość odpalania programów na serwerze ... bez dedykowanego serwera chyba nie do zrobienia, ale mogę się mylić ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 1 Dołączył: 29.12.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- ''' ... Among the blind one eyed man is a king ... '''
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję wszystkim za rady, strona nie będzie zindeksowana (na razie) w MSN, serwer jest pod Linuxem, więc czekam na dalsze propozycję.
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:27 |