![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wlasciwie to pierwszy raz spotykam sie a ajaxem i przyznaje ze nie mam zielonego pojecia o tym. A problem polega na tym iz mam logo we flashu ale nie chce zeby na kazdej podstronie sie ladowalo od nowa, wolalbym zeby raz albo tylko na glownej. I dostalem wskazowki zeby uzyc do tego celu AJAXA lecz nie mam pojecia jak tak wiec prosilbym o jakies rozwiazanie lub wskazowki.
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 4 Dołączył: 22.04.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież to logo powinno zostać w cache przeglądarki, więc nie będzie się ładowało ponownie.
Jeślibyś użył AJAX'a to musiałbyś go praktycznie do wszystkiego używać, a to nie ma sensu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 3 Dołączył: 27.02.2007 Skąd: Tczew Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze rozumuję twoją wypowiedz ale sadze ze potrzeba Tobie załadowania raz grafiki i wczytywania poprostu w srodku danych na zmiane w zaleznosci od zachcianki ;> ? dobrze zrozumiełem ajk nie to sorka
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak ale mi tu nie chodzi o napis ladowanie czy cos w tym stylu, bo samo logo jest tak zrobione ze sie rozklada z malego kwadracika do duzego z zawartoscia. A przy samym przemieszczaniu po podstronach logo sie nie sciaga drugi raz. Chodzilo by mi o to aby logo raz sie zaladowalo od pierwszej do ostatniej klatki, a pozniej odrazu pokazywala sie ostatnia.
No jezeli mialbym uzywac AJAXa na calej stronie to rzeczywiscie komplikuje sprawe bo mam juz ustawiony szablon strone itp i robic to od nowa, no nie bardzo. A w ramce plywajacej da rade to zrobic? No chyba ze ktos ma lepszy pomysl to czekam na sugestie ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy we flashu da rade obsłużyć ciastka a jak nie to w php sprawdzać ciastko czy jest, jak tak to ładować menu tylko z ostatnią klatką, jak nie ma to ustawić ciastko i załadować flasha z animacją
|
|
|
![]()
|
|
@abc667
No dokladnie o cos takiego mi chodzilo, ale gdybym wiedzial jak to zrobic to bym nie zadawal tego pytania. Mozesz powiedziec cos wiecej jak to zrobic ? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w czystym php by było tak
no i oczywiście musisz mieć przygotowane dwie wersje flasha więcej o setcookie" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual |
|
|
![]()
|
|
Kod ktory podales nie dziala
![]() Zrobilem tak:
I dziala :-) Pozdrawiam i dzieki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:48 |