![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 10 Dołączył: 16.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich forumowiczów. Jestem 'ofiarą' dość dziwnego błędu. Otóż moj skrypt w php jest przyblokowywany przez mod_evasive. Objawia się to tym, że przeglądając stronę i klikając powiększenie miniatury wywala błąd 503 forbidden. Po wyłączeniu mod_evasive na serwerze wszystko działa ok.
I tu problem. Na moim skrypcie wywala taki błąd ale każdej innej aplikacji php już nie. Siedze już nad tym tydzień i nie mogę znaleźć czym moj skrypt zawinił. Przy pisaniu korzystałem z Smarty + biblioteki PEAR (auth, mdb2, mail). Czy może ktoś spotkał się z podobnym błędem? Bo ja już na prawdę nie mam pojęcia o co może chodzić :/. Administrator serwera sugeruje, że wina leży w skrypcie php (tak szczerze, to mówi że to na pewno nie wina serwera ![]() // Edit: Prosze o to sam index.php, który includuje modul w zaleznosci od zmiennej module. http://pastebin.com/m383a6693 Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź. Ten post edytował Exek 17.08.2007, 15:24:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 10 Dołączył: 16.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak pisze posta pod postem
![]() ale rozwiązałem ten problem, z pomocą administratora serwera. przyczyną było zbyt restrykcyjne ustawienie mod_evasive na serwerze, a dokładniej dyrektywy DOSPageCount. Po jej zwiększeniu problem zniknął. Dlaczego na moich aplikacjach wyskakiwał ten błąd a na innych nie? Ponieważ u mnie wszystkie akcje są obsługiwane przez index.php który ładuje odpowiednie moduły. DOSpageCount był za niski i jeśli z jednego ip korzystało za duzo osób przeglądając stronę (a wszyscy się odwoływali do index.php) wywalał się błąd. Mam nadzieję, że ten post pozwoli zaoszczędzić komuś nerwów, czasu i pieniędzy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:55 |