![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
prosze o pomoc a mianowicie skrypt wczytuje nazwe i haslo użytkownika ale nie chce wczytac strony przypisanej do wybranej osoby gdzies popelnilem blad ale nie wiem gdzie prosze o przeanalizowanie dziekuje
a tu jest budowa pliku password.txt
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisane z palca. EDIT działa Ten post edytował b_chmura 15.08.2007, 13:10:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam dzieki za pomoc ale jezeli chodzi to logowanie to ok ale nadal nie pobiera strony przypisanej do danego uzytkownika
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak nie pobiera?
zmienna $dana[2] to nazwa pliku który jest podany w password.txt jeśli chcesz includować w miejsce wywołania funkcji plik z password.txt wystarczy ze tą linijke
zamienisz na:
|
|
|
![]()
|
|
Przykro mi nie wiem co jest nie tak ale popoprawkach i stworzeniu nowego pliku "index.php" o tresci podanej w drugim poscie pojwia mi sie pusta strona nawet bez mozliwosci zalogowania moze jakies inne roziazenie sie znajdzie
![]() |
|
|
![]()
|
|
na moje oko to po prostu źle podajesz ścieżkę do któregoś z plików (password.txt albo do pliku który ma być wczytany)
|
|
|
![]()
|
|
przykro mi "b_chmura" ale nic z tego nadal pojawia mi sie pusta strona
![]() form.php, DefaultIndex.php, error.php, badData.php, user1.php, user2.php a o to kody kod form.php
kod DefaultIndex.php
kod error.php
kod badData.php
kod user1.php
i w analogiczny sposob plik user2.php dla drugiego uzytkownika ma strukture "witaj user2" pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
kurczaki coś Ty sie tak uczepił tego Twojego kodu?
podaje Ci jak na tacy Ty tylko musisz z edytować go do swoich potrzeb... zrób sobie plik index.php z zawartością:
plik passwords.txt z zawartością: Kod login1:haslo1:plik1.php login2:haslo2:plik2.php Utwórz katalog "strony" a w nim daj pliki z nazwami "plik1.php" i "plik2.php" z zawartością: plik1.php Kod elo elo 5 2 0 to jest plik plik1.php siabadaba da! i plik plik2.php z zawartością: Kod Witam witam to jest drugi plik sratatatatam odpal i najpierw zaloguj się jako login1 haslo1 a potem na login2 hasło2 pisane z palca |
|
|
![]()
|
|
Przykro mi zrobilem tak jak jest napisane i ok okno logowania jest po wpisaniu nazwy i hasla i po zatwierdzeniu nic sie nie dzieje dalej pozostaje index.php
![]() wszystkie pliki do mojej strony znajduja sie w nastepujacym katakogu : C:\usr\krasnal\www\przyklad\... index.php passwords.txt strony\plik1.php i plik2.php a to jest sciezka z przegladarki na moj localhost: [code] http://127.0.0.1/~przyklad/index.php [code] Ten post edytował coolthx 15.08.2007, 15:54:14 |
|
|
![]()
|
|
zero kreatywności...
podmień index.php na:
Przyklad (haslo i login tak jak w/w) |
|
|
![]()
|
|
dziekuje "b_chmura" widze ze u ciebie wszystko jet super i wlanie o takie cos mi chodzi ale ja musze troche odpoczac bo cos robie nie tak pewnie z przemeczenia
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 23:32 |