![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2003 Skąd: Szczecinek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
SIemka mam sobie takie coś
[php:1:0cffe42a99]<?php if ($to=="typuj"){ $query2=mysql_query("SELECT * FROM typer WHERE id='$userid'"); $dane2=mysql_fetch_array($query2); $konto=$dane2['konto']; echo"<table border="1" width="100%"> <tr> <td>Lp.</td> <td>Nazwa zdarzenia</td> <td>Typ</td> <td>Kurs</td> </tr>"; $kasa=1; for ($j=0;$j<count($_POST['dodaj']); $j++) { $typ=$_POST['dodaj'][$j]; $d=explode("|",$typ); echo"<tr> <td>$d[0]</td> <td>$d[2]</td> <td>$d[3]</td> <td>$d[1]</td> </tr>"; $kasa*=$d[1]; } $wyg=$kasa * $stawka * 0.9; $wyg2=round($wyg,2); $kasa2=round($kasa,2); $konto -=$stawka; $query=mysql_query("UPDATE typer SET konto='$konto' WHERE id='$userid'") or Die("Nie dało się zapisać zmian"); echo" <tr> <td colspan="4"> </td> </tr> <tr> <td colspan="3">Kurs całkowity:</td> <td>$kasa2</td> </tr> <tr> <td colspan="3">Przewidywana wygrana: </td> <td>$wyg2</td> </tr> <tr> <td colspan="3">Stawka:</td> <td>$stawka</td> </tr>"; print'</table>'; echo"Stan Twojego konta: $konto"; } ?>[/php:1:0cffe42a99] I teraz mam problem chceck box mają takie wartości [php:1:0cffe42a99]<?php <input type="checkbox" name="dodaj[]" value="$id | $xp | $nazwa | 02"> ?>[/php:1:0cffe42a99] I jak zeraz zrobic.Sprawdzic czy takie id juz istnieje a jeśli istnieje to Wyświetliło zeby poprawie wpisac.Ja mysle ze jakos tak [php:1:0cffe42a99]<?php if (isset($d[1])){ echo"Takie id juz istenieje"; } ?>[/php:1:0cffe42a99] Ale to nie zadziała bo to bym musiał w pętli dać i to by pętli nie zatrzymało a jak dam die("Taki id juz istinieje"); to mi nie wyświetli reszty strony. ?>[/php] -------------------- Warsztat: gPHPEdit | Linux 2.6.17-11-generic (Ubuntu)
Sprzęt: Noteook BenQ A33E ___________________________________________________ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:28 |