![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam skryptu który całkowicie by blokował możliwość odświeża na konkretnej podstronie. Szukałem wszędzie alenic nie znalazłem. Czy mógłby ktoś dać mi taki
krypt? Z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Może jeszcze powinien sprawdzać stan konta w banku odwiedzającego?
Jak sobie wyobrażasz sytuację, w której blokujesz pzeglądarkę użytkownika? Nie da się. Ba! To chyba nawet by było nielegalne ;] Przenoszę na gotowe rozwiązania Pozdrawiam. --edit Właściwie, to powinienen przenieśc na giełdę ofert, ale nie mam uprawnień ![]() -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NIe jestem leniuchem tylko nie mam aż takiej wiedzy by sam to zbudować. Konkretnie chodzio mi o to:
Zbudowałem taki mały host zdjęć tyle że mam problem z odświeżaniem. Za każdym odświeżeniem dodaje go jako nowy plik i tak można w nieskończoność. Jeśli nie chceciedać skryptu to chociać napiszcie mnij więcej jak to m wyglądać. Dalej już powienienem sobie pordzić! Ten post edytował smolek 14.08.2007, 09:26:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 1 Dołączył: 29.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze tobie o smarty chodzi albo ajaxa
tam jest cos takiego ze cala strona sie nie laduje tylko fragment a po za tym uwazam ze masz zwalony kod skoro tak sie dzieje |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Gościowi chodzi o to, że jak zauploaduje plik i odświeży stronę to skrypt sie wykonuję kolejny raz i dodaje mu ten sam plik.
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
In5ane masz rację o to właśnie chodzi ale nie wiem jak to obejść może ciasteczkami może sesją ale za żadne skarby nie mam pojęcia.
/*A tak na marginesie to patrząc na twoją ksywę przypomniała mi się gre na której się wychowałem i od czasu tej gry nie jeżdzę na żadnej inneg kamerze w gry samochodowe jak ze środka. Ta gra zwała się Insane. I była poprostu świetna!!! */ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 2 Dołączył: 8.11.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapisz sobie do sesji sume kontrolną md5" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual( cos ) np dane uploadowanego pliku i dodaj sprawdzanie czy sie nie powtarza
-------------------- Programuj pod kątem interfejsu, nie implementacji
Gang of Four michalbarys.pl |
|
|
![]()
|
|
a gdybytak zablokować za pomocą cisteczek dodawanie zdjęć np następne dopiro za 1 minutę
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- l0co
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja w przypadku dodawania czegoś przenoszę go na inną stronę, np z informacją że zostało dodane lub z listą dodanych rzeczy, dzięki czemu odświeżając później stronę użytkownik uzyskuje dokładnie taki efekt jaki chciał osiągnąć. Można również przenieść na tą samą stronę gdzie było dodane, wtedy pola z formularza nie zostaną ponownie wysłane.
Pozdrawiam -------------------- PeterJack
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
![]() Poniżej przedstawiam w pseudokodzie sposób, jak to się zazwyczaj realizuje. upload.php:
I nie trzeba żadnej zabawy z ciachami czy sesjami... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:17 |