![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam.Mam pytanko związane z Ochrona strony hasłem.Przeglądałem siec lecz znalazłem tylko skrypty js ktore chronia strone haslem ,lecz te skrypty sa dziecinne.Taka ochrona to nie ochrona ktos moze zobaczyc zrudlo strony i juz zna hasło.Chodzi mi o ochrone moich informacji.Czy istnieja jakies skrypty php ktore zabezpieczaja strone haslem,ktore sa skuteczne w pewnym stopniu.Prosze o odpowiedz
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
malo czytales..
mozna w prosty sposob utworzyc takie zabezpieczenie np sesje: gdy jest sesja wyswietlasz tajne informacje gdy jej nie ma wyswietlasz formularz do zalogowania sie. po wyslaniu danych z formularza sprawdzasz czy zgadzaja sie, jezeli tak ustawiasz sesje. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
dzieki za odpowiedz lecz ja jestem poczatkujacy i twa odpowiedz mi nie pomoze.Prosze o konkretne skrypty jak mozna dzieki
|
|
|
![]()
|
|
prosze o dalsza bardziej konkretna pomoc
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 20 Dołączył: 4.05.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz dostęp do bazy danych?
no jeśli nie to najprostszym zabezpieczniem jest wpisać w plik config.php
a w pliku np. stronadozabezpieczenia.php
Napisałem takie proste rozwiązanie na szybko. między Tutaj zawartość całej strony wpisałem <? ?> żebyś uniknął błędów przy wpisywaniu w echo "" Po zalogowaniu dobrze jest zapisac zakodowane haslo i login do cookie, i pozniej za kazdym przelaczeniem stronki sprawdzac czy sie zgadza Pozdrawiam Ten post edytował Swirek 15.08.2007, 11:06:59 -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
-Bruder- |
![]()
|
Goście ![]() |
przeczytaj ten artykul:
http://www.sprytne-programy.pl/index.php?n...opic&t=4847 |
|
|
![]()
|
|
Dziekuje za pomoc o to mi chodziło Pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:42 |