![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 7 Dołączył: 3.08.2007 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
jak zwykle mam problem ![]() wiec do rzeczy: mam kilka stron wykonanych w php, zrobiłem panel logowania i teraz chciałbym żeby po wejściu np na http://strona/ppp.php user był poproszony o zalogowanie ... i tu nie ma problemu, robię to tak:
to samo mam z strona http://strona/qqq.php i teraz chciałbym żeby po tym jak user wpisze poprawny login i haslo nastąpiło przekierowanie spowrotem na stronę z której został przekierowany, tym razem jednak ze zmienna $_SESSION['logowanie'] nie spełniającą powyższego warunku bo nastąpiłoby zapętlenie ... ktoś ma jakieś pomysły jak to wykonać ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie za bardzo rozumiem o jakie zapetlenie ci chodzi ale ja bym to zrobil tak ze dodalbym zmienna back_to przy przekierowaniu
i pozniej dodal ta zmienna tez do formularza logowania zeby jej nie zgubic i pozniej po zalogowaniu przenosic do strony z $_GET['back_to']. Podobnie mozna zrobnic uzywajac sesji trzeba tylko wywolywac na kazdej stronie session_start zeby nie zgubuic zmiennych sesji. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 7 Dołączył: 3.08.2007 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie za bardzo rozumiem o jakie zapetlenie ci chodzi ale ja bym to zrobil tak ze dodalbym zmienna back_to przy przekierowaniu
i pozniej dodal ta zmienna tez do formularza logowania zeby jej nie zgubic i pozniej po zalogowaniu przenosic do strony z $_GET['back_to']. Podobnie mozna zrobnic uzywajac sesji trzeba tylko wywolywac na kazdej stronie session_start zeby nie zgubuic zmiennych sesji. sesje zawsze startuje, a co do innej zmiennej to nie moge wpisac
bo przekierowanie nastepuje z wielu stron, jakby bylo z jednej to problemu by nie bylo ... i wlasnie dlatego jakos chce zeby wyciagnac adres strony z ktorej nastepuje przekierowanie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
po glebszym przeanalizowaniu sposobu od 'piotrkka' przetestowalem to i dziala, wiec wielkie dzieki
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 10:25 |