![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak jak w temacie. Mam np:
Ala(spacja)(spacja)(spacja)(spacja)ma(spacja)(spacja)(spacja)(spacja)kota Chcę to zamienić na: Ala ma kota Wiem, że można to zrobić za pomocą porównywania każdej kolejnej litery, ale chciałbym to zrobić za pomocą preg_replace i nie wiem jak ![]() Pozdrawiam i proszę o pomoc... Ten post edytował Rafael6666 13.08.2007, 17:36:17 -------------------- Kompleksowe i profesjonalne tworzenie stron www
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 1 Dołączył: 29.12.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- ''' ... Among the blind one eyed man is a king ... '''
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo jeszcze prosciej:
będzie skracał tak długo aż zostanie tylko jedna spacja ![]() -------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@matix
1. Twoje wyrażenie wywali błąd ;] 2. Do takich prostych rzeczy stosuje się raczej str_replace" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual 3. Otwórz sobie notatnik, kliknij 8x w spację, przesuń kursor na początek pliku, Ctrl+H, u góry wpisz 2 spacje, na dole jedną, kliknij "Zamień wszystkie", zamknij okienko dialogowe i policz spacje w dokumencie. Dokładnie tak zadziałałby twój kod ;] -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Poczytaj o trim" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual być może będzie najlepszym rozwiązaniem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
a teraz ty przeczytaj do czego jest trim i przeczytaj 1 post... to raczej nie to...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie zadziałało tylko to:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.07.2025 - 07:47 |