![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgodnie z podforum "raczkuje w tematyce PHP" więc z gory prosze nie miec do mnie pretęsji o pytania ;]
Na stronie costam.html mam formularz, klika się "dalej" i jest kolejny formularz (to juz plik php obslugujacy tamten formularz). Kod <?php if(isset($_POST['wyslij'])) $_POST['wyslij']; $a=$_POST['a']; $b=$_POST['b']; $c=$_POST['c']; $d=$_POST['d']; $e=$_POST['e']; $f=$_POST['f']; $g=$_POST['g']; $h=$_POST['h']; $i=$_POST['i']; $j=$_POST['j']; $wynik1=$a+$b+$c+$d+$e+$f+$g+$h+$i+$j; ?> To jego początek, dalej jest juz html z kolejnym formularzem. Problem w tym ze do nastepnego pliku php chce wyslac nie tylko dane z tego formularza ale tez $wynik1 (z poprzedniego). Jak to zrobic ? (costam.html -dane1--> 1.php -- $wynik1 +dane 2-->2.php)
Powód edycji: dodałem tag (cysiaczek)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest wiele sposobów przekazywania danych.
możesz na przykład poprzez tablicę $_SESSION:
a w drugim pliku możesz:
zobacz jak to działa i zrozumiesz. Pozdrawiam (ps: przeczytaj i zastosuj się do zasady panujące na forum Przedszkole bo zaraz jaki admin sie wkurzy i Cię okrzyczy 8) ) --- PS. Następnym razem użyj opcji Raportuj proszę : ) --- ~strife |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej będzie po prostu w drugim formularzu stworzyć inputy z parametrem hidden czyli ukryte, a w nich przechować to co dostałeś z pierwszego formularza jako value="" lub między znaczkami textarea - w zależności od rodzaju pola(wszystko ukryte wiec nie będzie widać)
![]() Ten post edytował barat 13.08.2007, 14:30:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki Cezar708. Zrobilem twoja metoda i wszystko dziala ;p
Ten post edytował avalon13 13.08.2007, 17:58:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:53 |