![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam oto taki problem:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}' in /home/id1532/public_html/moja_strona/includes/class.simple_mail.php on line 5 natomiast w lini piątej znajduje się:
Mam plik sprawdzający użytkowników (wywołuję przy pomocy CRON'a) i np. jeśli nie logowali się 3 m-ce ma im wysłać maila z przypomnieniem. Jeśli uruchomię plik ręcznie - wtedy działa ![]() Ma ktoś sposób jak to odpalić? A może zaproponujecie lepszą klasę do wysyłania maila (w mailu przychodzącym musi być tekst HTML i niewielkie logo)? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To móże pokażesz tą klasę
![]() Zawsze dawaj więcej kodu, inż jedna linia. W wielu przypadkach, w tym podobnie, błąd jest gdzieś indziej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę bardzo:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Może na serwerze jest PHP4?
|
|
|
![]()
|
|
Mam konto na AZ.pl. Tak jak pisałem, przy ręcznym wywołaniu pliku www.mojastrona.pl/nazwa_pliku.php email jest wysyłany. Natomiast gdy ustawię CRON'a pojawia się ten błąd
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zonacza że podczas wywyołania z Cron'a system korzysta ze starej wersji PHP.
Nic nie poradzisz, czeka Cię wycieczka do admina. |
|
|
![]()
|
|
No ok, wracam do problemu:
Spece napisali mi że mam użyć przed komendą "bezpośrednią ścieżkę do interpretera php5": /usr/local/php5/bin/php Zastosowałem i mam obecnie taką komendę: /usr/local/php5/bin/php -q /home/id234123/public_html/moj_katalog/plik.php5 Nie działa to jednak. Otrzymuję w wyniku: /bin/sh: /usr/local/php5/bin: No such file or directory Jedyne co mi przychodzi do głowy to pozbycie się /bin/sh ![]() Ale jak ![]() ![]() Ten post edytował graft 13.08.2007, 22:46:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:28 |