![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na wstępie napiszę kilka słów, aby uniknąć wszelkich wątpliwości: Nie mam na celu propagowania spożywania alkoholu. Ciekawił mnie jedynie sposób, w jaki działają wszelakie wirtualne alkomaty, które można napotkać w internecie, dlatego stworzyłem tę funkcję
![]() Funkcja zwraca tablicę, w której jest określona zawartość alkoholu we krwi w danej godzinie, gdzie klucz jest godziną, a wartość elementu tablicy - liczbą promili. W trakcie tworzenia funkcji posiłkowałem się Wikipedią. Funkcja daje jedynie pewien zarys sytuacji, gdyż preferencje i predyspozycje organizmu każdego człowieka są inne. Można stworzyć nową funkcję z wykorzystaniem poniższej, w której wartości elementów zwracanych tablic mogą być sumowane. Wtedy można stworzyć alkomat, w którym będą uwzględniane różne typy alkoholu o różnym jego stężeniu procentowym. Może kiedyś to tutaj dodam, jak napiszę. Funkcja:
Przykład użycia:
Ten post edytował Speedy 13.08.2007, 02:39:22 -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:15 |