![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw wkleje kod:
Kod <?php function edit($id) { If ($_POST['save']!='') { $kolory=$_POST['kolory']; $wynik=baza_pytanie('update '.$prefix.'page SET kolory="'.$kolory.'" where id='.(int)$id); } echo"<form action=\"index.php?name=$module_name&operacja=edit&id=$val[id]\" method=\"post\" name=\"form\">"; if ($kolory =='zielone') { echo "<input type=\"checkbox\" name=\"zielone\" value=\"1\" checked> zielone "; } else { echo "<input type=\"checkbox\" name=\"zielone\" value=\"1\"> zielone "; } if ($kolory =='czerwone') { echo "<input type=\"checkbox\" name=\"czerwone\" value=\"1\" checked> czerwone "; } else { echo "<input type=\"checkbox\" name=\"czerwone\" value=\"1\"> czerwone "; } echo "<input name=\"id\" type=\"hidden\" value=\"$val[id]\"><input name=\"save\" type=\"hidden\" value=\"1\"><input name=\"\" type=\"submit\" value=\"Zapisz\"></form>"; } ?> Pole kolory w bazie mają przypisane wartości czerwony, zielony, niebieski, czarny A ja chciałbym przy pomocy wyboru checkboksów w formularzu zapisać dla danego id różne kolory np. dla jekiegoś id kolor czerwony i czarny, a dla innego id czerwony, zielony i czarny i teraz gdzie tu są błędy w moim przykładzie że to nie chce zapisać w bazie odpowiednich kolorów dla danego id Oczywiście w przykładzie nie ma checkboxów dla wszystkich kolorów ale chodzi mi o samą formę. Bardzo proszę o pomoc i wyrozumiałość, jeżeli zapytałem nie w tym dziale |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:52 |