![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jestem po raz pierwszy na tym forum więc witam wszystkich serdecznie. Otóż mam następujący problem kupiłem nie dawno pewien skrypt. W pliku readme były napisane wskazówki co zrobić aby wszystko działało jak należy musiałem edytować tylko jeden plik w następujący sposób: Kod $sitename=""; //nazwa strony $webmasteremail=""; //email administratora $naglowekfrom=""; //nagłówek From $adresserwerasmtp=""; //adres serwera SMTP $adreskonta=""; //adres konta pocztowego $uzytkowniksmtp=""; //nazwa użytkownika konta pocztowego $haslopoczty=""; //hasło do konta pocztowego $Host=""; //host bazy danych $Database=""; //nazwa bazy danych $User=""; //użytkownik bazy danych $Password=""; //hasło do bazy danych i tak zrobiłem lecz ciągle coś nie działa więc pomyślałem że pewnie coś źle powpisywałem więc proszę was jako specjalistów czy moglibyście pomóc i powiedzieć czy wszytko git? i czy to wina skryptu (raczej nie) Tak wypełniłem: Kod $sitename="Www.MoneyMen.szybkiserwer.pl"; $webmasteremail="admin@Moneymen.szybkiserwer.pl"; $naglowekfrom="Tutaj niestety nie mam pojęcia co wpisaćl"; $adresserwerasmtp="smtp.szybkiserwer.pl"; $adreskonta="admin@Moneymen.szybkiserwer.pl"; $uzytkowniksmtp="admin"; $haslopoczty="*******"; $Host="localhost"; $Database="bazamoneymen"; $User="ozadam"; $Password="*******; Tutaj jest link do strony www.moneymen.szybkiserwer.pl jak widać wyskakuje jakiś błąd a po drugie żadne linki nie działają nie wiem już co jest grane ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj,
rozumiem, że chodzi o ten błąd: Warning: gethostbyaddr(): Address is not a valid IPv4 or IPv6 address in /var/www/vhosts/Moneymen.szybkiserwer.pl/httpdocs/index.php on line 23 Czy mógłbyś pokazać fragment kodu, który powoduje błąd bo tak to niewiele wiemy. A tak przy okazji, czy kontaktowałeś się w tej sprawie ze sprzedawcą? Pozdrawiam Ten post edytował atomek4 12.08.2007, 18:48:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za odp
Poniżej zamieszczam kod Kod session_start(); if (!isset($action)) $action="homepage"; $message = "\nWyslane z ".gethostbyaddr($REMOTE_ADDR). " ($REMOTE_ADDR)\n"; $czas = date("H:i"); $data = date("d-m-Y"); switch ($action) { case "do_cancel_account": na innym forum czytałem aby zrobić taki manewr Kod $message = "\nWyslane z ".gethostbyaddr[$serwer('REMOTE_ADDR')]. " ($REMOTE_ADDR)\n"; podajże coś w tym stylu lecz nie rozwiązało to problemu linków. Chodzi dokładniej o to iż jak klikam w byle jaki link to nic sie nie dzieje chociaż podstrony są stworzone. Tak z sprzedawcą skryptu już sie z kontaktowałem. Lecz chwilo ich firma ma wolne i próbuje jakoś samemu rozwiązać ten problem. A to co miałem wypełnić wypełniłem dobrze? Pozdrawiam i dzięki za pomoc OzAdam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
dzięki po wpisaniu tego:
Kod $message = "\nWyslane z ".gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']). " ['REMOTE_ADDR']\n"; komunikat znika więc chyba działa lecz myślałem że to przez to linki nie działają przykładowo klikając w banner konto nic się nie dzieje wygląda tak jakby strona nie do końca się załadowała wiecie może w czym przyczyna? ![]() Pozdrawiam OzAdam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:12 |