![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym abyście wypróbowali, ocenili i poradzili co zmienić/dodać/usunąć/polepszyć. Linki: - Przykład działania - JavaScript/Ajax - PHPs - Index Z góry śliczne dzięki Pozdrawiam Chmura P.S: Kolejna wersja już w oparciu o bazę MySQL EDIT Może dodam że istnieje rarytas który na pierwszy rzut oka jest niezauważalny. Wybór "Ukryj/Pokaż" jest zapisywany w ciasteczku dzięki czemu zostaje zapamiętany a opcje którą wybraliśmy nie trafia szlag przy przeładowaniu strony :) EDIT W następnej wersji oczywiście Panel administracyjny. W kolejnych rejestrowani użytkownicy. Ten post edytował b_chmura 15.08.2007, 16:29:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie analizowałem dokładnie kodu źródłowego ale mam kilka uwag:
- wyglad dema, popracuj nad tym bo jest marnie. I najlepiej poszerz całego shouta bo jest imho lekko za wąski. - target="_blank" w generowanych linkach. Z tego co wiem to jest to poprawne(xhtml strict). Uzytkownik powinien decydowac czy to ma byc nowe okno czy nie... - <font color="red"> - chyba nie musze tłumaczyc ![]() - ta mini funkcja dotycząca BBcode. Niby jest ok ale nie ma żadnej ochrony przed np przeplataniem znacznikow. Polecam uzycie czegos zewnetrznego(np. moj handyCode ^^) - nie wiem po co włączyłes advAjaxa to tego samego pliku js co plik shouta, ja wole miec porządek ![]() - widze ze nie jestes przyzwyczajony do petli for ![]()
-------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kolejno
- chodziło mi głównie o spenetrowanie kodu źródłowego. Sam wygląd zostawiłem sobie na koniec - wydaje mi się ze "mi" (jako właścicielowi strony) idzie na rękę jeśli linki podane przez ludzi z zewnątrz są otwierane w nowym oknie/karcie niż jeśli miałby wczytać sie na moją... - nie musisz ;-) - mógłbyś zagłębić się w temat i wytłumaczyć mi dokładniej (chciałbym sie jakoś zabezpieczyć przed tym). Mogłbyś także podać link do Twojego HandyCodu chętnie bym go przejrzał ![]() - nie chce żeby było dużo plików... advAjax zawse jest na końcu wiec w niczym mi nie przeszkadza ![]() - z początku używałem for jednak coś mi nie pasowało i nie mogłem tego zniwelować zastosowałem while() (btw: jest jakaś poważniejsza różnica w działaniu?) dzięki za uwagi:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Imho, ładny wygląd przyciąga
![]() Co do przeplatania kodu wystarczy ze sie wpisze [ b ] sdfsdf [ u ] fs fsdf [/ b ] sdfsdfsdf [ /u ] I skrypt szaleje tzn tworzy sie niesemantyczny kod, niepoprawny ze standardami w3c. Co do handyCode: Temat na forum: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=55195 Katalog z demami i maualem: http://srodek.info/examples/handycode/ A pobrac mozna z http://srodek.info/files/ A róznicy w pętlach nie ma ![]() ps: ktos z tego forum pisał kiedys podobny skrypt tylko nazwał go chat w ajaxie czy coś takiego. Myśle, że warto byłoby poszukac ![]() -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 1 Dołączył: 30.06.2006 Skąd: okolice Warszawy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o podobne skrypty to nospor też napisał shoutbox'a.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 6 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: Jarosław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a mnie się podoba ten skrypt prosty i sympatyczny
pozdrawiam DocTor ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:40 |