![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
na pewno moge tworzyc tabele, bo zainstalowalem Drupala a potem dodatkowe moduly tworzyly dodatkowe tabele, jednak kiedy chcialbym szukac informacji dostaje taki komunikat: Czy to sa ustawienie uzytkownika (brak "permissions"), czy moze cos innego? Pierwszy raz w zyciu widze taki komunikat. Dziekuje i pozdrawiam. Ten post edytował pturkowski 6.09.2007, 13:38:50 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2006 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No generalnie jest to brak przywileju do tworzenia tabel tymaczasowych dla danego użytkownika w tej bazie. generalnie wystarczyło by byc może coś w stylu:
mysql>GRANT CREATE TEMPORARY TABLES ON *.* TO 'web75-sveadmin'@*; Ale, jak nadmieniłeś że chodzi o Drupal, to problem leży też po stronie tegoż systemu a konkretnie dwóch modułów tj.: modules/search.module gdzie kod funkcji do_search trzeba zmienić mniej więcej tak:
oraz includes/database.mysql.inc którego zresztą ścieżkę wypluwa przy Twoim zapytaniu. Tam trzeba z kolei zmienić wywołanie funkcji db_query_temporary na następujące:
Spróbuj, może to coś da. Pozdrówka |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jesli uda mi sie uzyskac ten przywilej to czy nadal powinienem poprawiac te dwa pliki ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2006 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jesli uda mi sie uzyskac ten przywilej to czy nadal powinienem poprawiac te dwa pliki ? Trudno mi jednoznacznie na to odpowiedzieć. Dałem prawdopodobne (bo trudno cokolwiek rokować na 100%) rozwiązanie tego problemu, ale możesz wcześniej oczywiście spróbować grant-em jak masz dostęp do konsoli mysql lub po prostu w skrypcie. GRANT CREATE TEMPORARY TABLES ON web75-sveadmin.* TO 'web75-sveadmin'@*; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 14:47 |