![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt:
[php:1:6663bfe5c3]<?php $id = fopen("new.txt", "w"); fwrite($id, 'OK'); fclose($id); ?>[/php:1:6663bfe5c3] i bład który pokazuje sie w wyniku jego działania: Cytat Warning: fopen(new.txt): failed to open stream: Permission denied in /***/xxx.php on line 10
Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /***xxx.php on line 11 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /***/xxx.php on line 12 Serwer pracuje w trybie bezpiecznym, co zrobić żeby Fopen z parametrem "w" działało, w manualu piszą że skrypt musi mieć taki sam UID jak pliki na których chcę operować... o co chodzi? Na linuxie sie nie znam więc proszę o odpowiedź zrozumiałą dla przeciątnego zjadacza chleba -------------------- kociou
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co co UID nie jestem w stanie Ci tego czytelnie wytłumaczyć, ale chyba nie masz możliwości zapisywania danych do tych plików (Permission denied - ang. dostęp zabroniony)
Możliwe, że w związku z trybem bezpiecznym php nie obsługuje zapisu do plików... Podaj serwer na którym masz konto, to może powiem Ci coś więcej... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam dostępu do tych plików właśnie dlatego żę UID inerepretera php jest inny niż UID pliku na którym chcę operować.
I pytam się czy można to jakoś obejść... zmienić uid pliku czy jakoś tak...? -------------------- kociou
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuję spróbować [manual:95b7ffde41]ftp_connect[/manual:95b7ffde41] - i tamtendy puścić zapis do plików...
-------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!
Kod chmod 666 plik.txt
Polecam najpierw tak! -------------------- pozdrawiam bamboos
http://piorun.ds.pg.gda.pl/~ronek/log/jedyne.wma |
|
|
![]()
|
|
Niestety serwer FTP jest tak skonfigurowany że nie mam możliwości wykonanie komendy chmod... a do shella nie mam dostępu.
Jak wysyłam polecenie pojawia się błąd: 500 CHMOD not understood. -------------------- kociou
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!
to zmień chmod przez klijenta ftp!! Total commander ma taka opcje napewno! -------------------- pozdrawiam bamboos
http://piorun.ds.pg.gda.pl/~ronek/log/jedyne.wma |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
komenda
SITE CHMOD 666 plik.php powinna zadziałać. -------------------- atay
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9.07.2025 - 04:18 |