![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Uczę się programowania w php, mam książkę "Php i Mysql - aplikacje bazozadaniowe", razem z książką był zamieszczony kod który znajduje się w książce.. Jednak po jego odpaleniu występuje błąd:
Cały plik:
Interesuje mnie czy błąd dotyczy jednej pętli? Czy cały skrypt jest niekompatybilny z nową wersją php? Ten post edytował HaMtAr0 12.08.2007, 15:59:46 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Przyznam, że nie bardzo widzę błąd o którym mówisz. Możesz pokazać i zaznaczyć komentarzem dokładnie tą linię, która wywołuje błąd? W 44 lini jest $calls, która od poczatku jest stringiem, więc nie jej dotyczy problem. Tak, to może byc wina php, napisz jaką masz wersję.
btw. Popraw proszę tytuł topiku na zgodny z zasadami forum Przedszkole. Jak dostarczysz więcej informacji, to może przeniosę na PHP Pozdrawiam. --edit Zamykam - brak poprawionego tematu - kontakt na PW -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyznam, że nie bardzo widzę błąd o którym mówisz. Możesz pokazać i zaznaczyć komentarzem dokładnie tą linię, która wywołuje błąd? W 44 lini jest $calls, która od poczatku jest stringiem, więc nie jej dotyczy problem. Tak, to może byc wina php, napisz jaką masz wersję. btw. Popraw proszę tytuł topiku na zgodny z zasadami forum Przedszkole. Jak dostarczysz więcej informacji, to może przeniosę na PHP Pozdrawiam. --edit Zamykam - brak poprawionego tematu - kontakt na PW Moja wersja php to: php-5.2.4_pre200708051230-r2 Tak, problem dotyczy lini 44, wkleiłem cały plik, chyba że nie liczy się pustych linii czy komentarzy? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Przeciez to nie ten plik...
Pokaż winestore.inc , który includujesz na początku... ;/ btw - o takiej wersji php nie słyszałem... -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Przeciez to nie ten plik... Pokaż winestore.inc , który includujesz na początku... ;/ btw - o takiej wersji php nie słyszałem... Ogólnie cały skrypt znajduje się na stronie http://www.webdatabasebook.com/ Wersja php z portage, bo używam distro Gentoo, w razie potrzeby mogę zainstalować starszą wersję php.. Zamieściłem poprawny plik ![]()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 6.07.2005 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba już wiem o co chodzi. Kod jest napisany pod PHP4, customHandler to handler błędów PHP, i dostaje kontekst jako ostatnią zmienną. A jako, że w kontekście jest obiekt winestoreTemplate, to PHP5 się burzy, bo nie wie jak go ma zmienić na string. Spróbuj dodać jakąkolwiek metodę __toString do tej klasy.
-------------------- SithTemplate
|
|
|
![]()
|
|
Chyba już wiem o co chodzi. Kod jest napisany pod PHP4, customHandler to handler błędów PHP, i dostaje kontekst jako ostatnią zmienną. A jako, że w kontekście jest obiekt winestoreTemplate, to PHP5 się burzy, bo nie wie jak go ma zmienić na string. Spróbuj dodać jakąkolwiek metodę __toString do tej klasy. Zainstalowałem sobie na komputerze PHP w wersji 4.6, ale problem występuje ponownie ten sam :-/ Jestem zielony, i nie za bardzo wiem o co chodzi z tą metodą. Mógłbyś mi napisać coś więcej? Kod już napiszę sobie sam. Dzięki za pomoc! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 6.07.2005 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://pl2.php.net/manual/en/language.oop5.magic.php
A jak jest z PHP4 to nie wiem. -------------------- SithTemplate
|
|
|
![]()
|
|
http://pl2.php.net/manual/en/language.oop5.magic.php A jak jest z PHP4 to nie wiem. Przyznam się nie wiem jak to naprawić :-/ W tym pliku nie ma żadnej klasy.. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc! [edit] W tym pliku jest definiowana klasa, http://phpfi.com/256497 Teraz to się kompletnie pogubiłem co gdzie mam zmienić :-/ Ten post edytował HaMtAr0 15.08.2007, 22:59:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:24 |