![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 1 Dołączył: 22.08.2006 Skąd: universe Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Zostalem poproszony o udzielenie informacji: nr IP / naglowki przegladarki itp. z logow serwera http (access) do konkretnego zamowienia w serwisie. Sprawa wyglada tak: Gosc w serwisie dokonal zamowienia, mam wszystkie dane ktore zapisal w zamowieniu oraz date zamowienia (zapisu do bazy). Niestety nie mam zapisanej godziny. Gdybym dodatkowo dysponowal godzina/minuta/sekunda bylo by to proste odnalezienie w logach. Odnalazlem logi z tego dnia, przefiltrowalem je pod katem wystapienia adresu http://domena.pl/zapis_zamowienia.php Tak wlasnie wyglada kazdy url po zakonczeniu zamowienia, bez zadnych zmiennych w adresie wszystko oparte na sesjach. Po przefiltrowaniu jest okolo 30 adresow IP. Potrzebuje konkretnie wiedziec ktore to IP. Czy wogole mozna zrobic cos wiecej ? Ten post edytował lectric 9.08.2007, 17:40:43 -------------------- Potrzebujesz dodać darmowe ogłoszenia ?, w takim razie musisz odwiedzić to miejsce !
Presell - tutaj dodasz swoj artykul za darmo ! Presell Page dla wszystkich bez limitów i utrudnień Masz firme ? Ta baza firm jest dla Ciebie i Twoich znajomych są też śmieszne filmiki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak nie masz godziny, to masz bubel. Kto to widział zapisywać logi akcji bez timestamp. Masz nauczkę ma przyszłość...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 1 Dołączył: 22.08.2006 Skąd: universe Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Logi serwera sa ok, jest czas, sa pelne. Nie ma zapisanego czasu w bazie danych (przy skladaniu zamowienia).
Ten post edytował lectric 10.08.2007, 08:42:34 -------------------- Potrzebujesz dodać darmowe ogłoszenia ?, w takim razie musisz odwiedzić to miejsce !
Presell - tutaj dodasz swoj artykul za darmo ! Presell Page dla wszystkich bez limitów i utrudnień Masz firme ? Ta baza firm jest dla Ciebie i Twoich znajomych są też śmieszne filmiki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mówie o logach akcji, czyli w tym przypadku wysłania zamówienia. Takie rzeczy należy zapisywać z datą i godziną (analogicznie z timestamp).
|
|
|
![]()
|
|
nie ja projektowalem baze, coz wiec mam lipe
![]() -------------------- Potrzebujesz dodać darmowe ogłoszenia ?, w takim razie musisz odwiedzić to miejsce !
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi ci o zamówienia w czymś w rodzaju sklepu internetowego?
Jeśli tak, to pogrupuj logi względem IP, i każdą grupę posortuj sobie według daty. Będziesz mógł wtedy prześledzić jakie strony odwiedzał poszczególny klient i kiedy wysyłał jakieś dane POST'em. Możesz po porównać z produktami, które zostały zamówione przez tego nieszczęsnego użytkownika. Jeśli nie znajdziesz nic ciekawego, to sprawdź jeszcze poprzedni dzień. Być może użytkownik dodawał produkty do koszyka o 23:50 a zamówienie złożył o 00:10 Ten post edytował Kicok 10.08.2007, 12:00:34 -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:21 |