![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 1 Dołączył: 9.01.2007 Skąd: Sejny/Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaczynam zabawę z ajaxem i do tego celu dobrze by było wybrać jakąś bibliotekę, która ułatwiłaby zmagania.
Chciałbym zapoznać się z opiniami jakie panują na temat różnych bibliotek. Z góry dzięki za wszelkie opinie. Ten post edytował konraddo 9.08.2007, 17:27:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na początek proponuje advAJAX http://advajax.anakin.us/index-pl.htm Bardzo proste w użyciu i na dodatek zrobione przez polaka
![]() ![]() -------------------- Pozdr. Zyryx
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 9 Dołączył: 12.03.2007 Skąd: kraków/tarnobrzeg/baranów/suchorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym Ci polecał JQuery. Posiada praktycznie identyczną obsługę Ajaxa oraz posiada wiele innych bardzo fajnych rzeczy które czynią pisanie skryptu bardzo wygodnym. Początkowo jakoś mi nie leżała ta biblioteka ale jak się ją pozna to nie chce się od niej odchodzić. No i z tego co piszą ludzie po internecie to jest najbardziej kompatybilna ze wszystkimi przeglądarkami.
www.jquery.com -------------------- Każdy z was jest łodzią w której Może się z potopem mierzyć Cało wyjść z burzowej chmury Musi tylko w to uwierzyć! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
A może mintAjax? Przez pewien czas używałem advAjax jednak mintAjax jest moim zdaniem lepszy i posiada większe możliwości (patrz Przewodnik).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.07.2025 - 05:40 |