![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
no właśnie, tak sobie dumam i nie mogę dojść do tego jak to sprawdzić. Mam <input type="text"> i chce zeby tam sie mogly pojawic liczby wieksze od 0 (a nawet wieksza od dwoch). I tylko cyfry tam moga byc, bez zadnych liter czy znakow specjalnych. Dzieki i pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Czasami wystarczy tylko poszukac na forum.
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=74504&hl=regExp Opatrz skrypt dodatkowymi warunkami sprawdzającymim czy jest większy od 0 lub 2 (w JS) Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaiste piękny to kod i dokładnie to o co mi chodziło.Dziękuję serdecznie.
Cos nie dziela, co sprawdzam nie tak? Ten post edytował pturkowski 9.08.2007, 14:21:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja tam widzę onclick="check()"
tzn. że nic nie przekazujesz do funkcji i pewnie sprawdza nulla w funckji powinieneś pobrać wartość wprowadzoną w input: document.getElementByName('number') - albo jakoś inaczej się do niej odwołać |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pamiętaj tylko, że nie każdy ma włączony javascript więc Twój kod będzie bezużyteczny. Poza tym to jest forum o php, nie javascript, więc:
-------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Nie sprawdzałem ale powinno działać. Jednak dobrze robić walidację po stronie przeglądarki (JS) jak i serwera (PHP). Ten post edytował phpion.com 10.08.2007, 10:49:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:36 |