![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam wiekszy problem. chce pobrac zrodlo strony lub sprawdzic czy jest tam okreslona wartosc probowalem to przez file_get_contents ale niestety trzeba sie zalogowac... i tu jest najwiekszy problem ze podczas logowania jest tam takze kod do przepisania z obrazka... czym mozna to zrobic? curl'em? no wartosc z obrazka to w sumie moge sam podstawic... (chyba?) Ten post edytował mazc 9.08.2007, 09:32:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można zrobić to cURL'em.
Zaloguj się na stronę przy pomocy przeglądarki internetowej i spróbuj odwzorować te czynności które wykonałeś w kodzie PHP, czyli zmuś cURL'a do: 1. Pobrania strony z obrazkiem CATPCHA 2. Zapisania pliku cookie z ID sesji A po podaniu przez ciebie kodu z obrazka: 1. Wysłaniu formularza razem z danymi z cookie 2. Pobraniu wynikowej strony (tej widocznej po zalogowaniu) -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ciezko.. ;/ bardzo ciezko ;/ ehh.. dalej ten obrazek
![]() narazie mam takie cos... niestety nie moge dojsc do tego aby czytalo obrazek....
jak narazie z tego co widzie to login i haslo jest ok, ale nestety ten obrazek przeszkadza ![]() ![]() probowalem odpalac to na stronie.html i w srodku 2x iframe z prawdziwa strona logowania i z tym.. wtedy obrazek wyswietla ale jest zly :S ;-) ma ktos pomysl albo czesc rozwiazania ![]() z gory dzieki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żeby pokonać CAPTCHĘ należy:
1. Pobrać obrazek z kodem (podczas pobierania utworzy się nowa sesja a jej identyfikator zapisany zostanie do pliku COOKIE) 2. Wysłać formularz z danymi i kodem z obrazka. Razem z formularzem wysłany musi być też identyfikator sesji z pkt. 1 W twoim kodzie jest tak, że obrazek z kodem otwiera przeglądarka (i to w niej zapisuje się plik COOKIE), a formularz wysyłasz cURL'em, który z plikami COOKIE przeglądarki nie ma nic wspólnego. -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
ehhh
![]() teraz mam takie cos... no niby sie sciaga i tworzy sie takie cookie.txt, sciaga tez sie bialy png... rece opadaja ![]() mozesz podwiedziec mi jakies bardziej konkretne info ![]() ![]() [kod] # Netscape HTTP Cookie File # http://www.netscape.com/newsref/std/cookie_spec.html # This file was generated by libcurl! Edit at your own risk. xxx.com FALSE / FALSE 0 PHPSESSID 082abf0ec618e6d0dc72e770afc3a3f5 [/kod]
Ten post edytował mazc 13.08.2007, 21:54:31 |
|
|
![]()
|
|
Znowu ten sam błąd
![]()
Ten post edytował Kicok 14.08.2007, 07:52:35 -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
nie poszlo
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 03:43 |