![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.. Eh wiem, że pewnie wilu mnie przeklnie za takie "postowanie", ale JS był zawsze dla mnie czatną magią.
Mam taki skrypt (od razu z kodem html)
Skrypt do moich potrzeb idealny. Ale niestety potrzebuję pomocy. Otóz chciałbym go tak zmodyfikować, żeby wyświetlał w kilku inputach godzinę z różnych stref czasowych. Do funkcji przydałoby się więc dodać zmienną "różnica czasu", tylko co potem, skoto teraz skrypt jakoś pojawia się w inpucie tylko jednym, bez żadnego określenia gdzie i jak ? Jeśli to komuś nie zajmie za dużo czasu, byłbym wielce zobowiązany o pomoc w rozwiązaniu tego :| |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten fragment określa gdzie ma pojawić się zegar:
Cytat this.document.forms[0].elements[0].value=s; form[0] - pierwszy form na stronie analogicznie dot. elementu więc do kolejnego inputa w tym samym formie
w innym formie
a na drugie pytanie sam sobie odpowiedziałeś ![]() Cytat Do funkcji przydałoby się więc dodać zmienną "różnica czasu", Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki za chęci
![]() Dalej nie mogę dojść do tego:
dodałem sobie zmienną diff (różnica czasu) tylo, że po pierwszy odświerzeniu, diff robi się 0, a przecież zdefiniowałem diffa PRZED funkcją ![]() Nie bardzo wiem również jak poradzić sobie z wyświetlaniem wyników w różnych inputach. Kiedy dodam zmienną nr ( .elements[nr]. ) wyskakuje mi błąd składni. Przydaloby się również wywołanie tego skryptu nie z onLoad, tylko w każdym INPUCIE osobno ( myclock(nr, diff) ) :-( Nic to do php nie podobne ![]() Bardzo proszę o kolejne wskazówki mistrzu ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2004 Skąd: z domu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm może to przeoczenie, albo po prostu nie myślisz
![]() Definiujesz diff=0; i gdzie potem zmieniasz jego wartość? Nigdzie. Więc nie dziw się, że wszędzie będzie ona równa 0. Cytat Nic to do php nie podobne W php też wartość zmiennej sama ci się nie zmieni. Musisz coś do niej przypisać:) Pozdrawiam Ten post edytował gilbo 11.08.2007, 01:24:17 |
|
|
![]()
|
|
Ależ wartość diff definiuję przecież przy wywołaniu funkcji. Może po prostu mam jakiś umysłowy zastój, ale ja to rozumiem tak:
w javascrypcie definiuję sobie zmienne (min. diff), żeby "była". następnie tworzę sobie funkcję. Dopiero potem w htmlu wywołuję ją podając wartość tej zmiennej dif. więc na mój rozum, kiedy "wpuszczam" konkretną wartość diffa w funkcję, to dlaczego ona się potem resetuje do tej wartości, którą zdefiniowałem poza funkcją? ![]() I jak w javie się robi tablicę? kiedy ten .element[0] zastąpię .element[nr] wywala mi błąd? ![]() dzięki! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 03:02 |