![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
chce zrobić wysyłanie plików na serwer z poziomu formularza i nie wiem dlaczego nie chce działać Mam taki formularz wstawiany za pomocą funkcji:
I do przetworzenia taki kod:
print_r($_FILES['fotka']); zwraca Array ( [name] => Dok1.doc [type] => application/msword [tmp_name] => /tmp/phpGNWbK0 [error] => 0 [size] => 548352 ) i dostaje jeszcze : Warning: move_uploaded_file(tmp/Dok1.doc): failed to open stream: No such file or directory in cos/cos/cos/obr_news.php on line 57 Warning: move_uploaded_file(): Unable to move '/tmp/phpGNWbK0' to 'tmp/Dok1.doc' in cos/cos/cos/obr_news.php on line 57 nie przeslano pliku Nie wiem czy mam błąd u siebie czy może chodzi o jakieś ustawienia serwera |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
"tmp/"
czyli bedziesz zapisywal do katalog tmp w katalogu, zktorego odpaliles ten skrypt. Maszs w tym katalogu katalog tmp? Masz do niego prawa zapisu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki
Katalog miałem tylko tylko z prawami 775 a nie 777. Niby prosta sprawa a jednak może zaskoczyć :roll2: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 00:38 |