![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z sortowanie pola pozycja -> bramkarz , obrońca , pomocnik, napastnik w taki sposób chciałbym aby posortowało wynik.... W jaki sposob mozna to osiągnąć ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym zrobil to tak, rozbił na dwie tabele bo zawsze lepiej jest rozbić tego typu dane i posługiwać się relacjami w końcu do tego służy relacyjna baza danych:
1. na poczatek tabelę pilkarze{ id, pozycja_id, imie, nazwisko, klub_id ... (i tak dalej) } 2. potem tabelę pozycje{ id, pozycja } do tabeli wpisałbym dane
i potem wyciągał
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozbicie na 2 tabele nie wchodzi w gre
![]() Chciałbym to posortować tak jak napisałem... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
przeciez ci podalem rozwiazanie...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzieki nospor
Za pierwsyzm rayme zrobiem literówke, sory za kłopot |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:00 |