![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Wysyłam maile za pomocą phpmailera przez smtp. Dodałem sobie własność sim_error, która przechowuje kod odpowiedzi SMTP. Chcę po prostu wysyłać maile i weryfikować adres - czy istnieje, czy jest wystarczająco dużo miejsca, żeby przyjąć wiadomość itd. Działa tylko dla adresów email wskazujących na moją domenę - dostaję kod błędu jeśli np adres nie jest prawidłowy lub nie istnieje. Przy "obcych" adresach wysyłana jest wiadomość - bez kodu błędu - nawet jeśli takiego konta nie ma. Czy w ogóle jest możliwość sprawdzenia przy wysyłaniu, czy konto istnieje itd?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy w ogóle jest możliwość sprawdzenia przy wysyłaniu, czy konto istnieje itd? W większości przypadków NIE. Zależy to od odpowiedzi serwera odbierającego maila, jeśli będzie chciał Cię poinformować, że mail nie doszedł lub że adres nie istnieje to będziesz wiedział w przeciwnym wypadku nic się nie dowiesz (wysyłasz w eter i się liczysz na to że dojdzie). Inaczej się ma gdy serwer nie istnieje, wtedy Twój serwer zwróci Ci kod 404. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:16 |