![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 167 Pomógł: 2 Dołączył: 15.02.2004 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Gdzie powinno inicjować się podstawowe komponenty wymagane przy pracy aplikacji takie jak:
- skonfigurowane i nawiązane połączenie z bazą danych - domyślny adapter db dla Zend_Db_Table - lista kontroli dostępu Zend_ACL Najlepiej w pliku bootstrapa czyli index.php czy też lepiej w pluginie, np. przez rozpoczęciem wykonywania pętli uruchomieniowej? Jak macie to u siebie zaprojektowane? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wg mnie po to właśnie są pluginy (w innych frameworkach filtry). Ja na przykład mam w miarę stały bootstrap i w zależności od potrzeby, ładuję plugin odpowiedzialny za aplikację którą tworzę - taki plugin ładuje kolejne pluginy (, Config, ACL, Database, User etc.), które są mu potrzebne. O tyle fajne rozwiązanie, że nie każda strona/serwis potrzebuje Bazy danych, czy sesji i mogę swobodnie to kontrolować.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:08 |