![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 2 Dołączył: 14.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
za pomoca advAJAX wywoluje skrypt php, ktory zwraca mi nastepujaca tresc:
czyli Ajax zwraca html'a z definicja jakiejs funkcji javascriptowej i zarazem w zwroconym html jest wywolanie tej funkcji - tu w divie. Problem polega na tym, ze gdy zwrocony html wstawie na strone i klikne w diva to wyskakuje blad - brak definicji funkcji lipa(). wiem ze mozna to obejsc, gdy funkcje lipa() zdefiniuje wczesniej (w kodzie w ktorym jest wywolanie Ajaxa), ale takie rozwiazanie mnie nie satysfakcjonuje. napewno ktos spotkal sie z takim problemem, czy znacie jego rozwiazanie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz użyć funkcji eval(). Ale pamiętaj aby użyć jej jak będzie status wywołania ajaxowego 200 (czyli strona się załaduje) no i oczywiście wywołujesz samo ciało funkcji, czyli mniej więcej:
Kod if ( httpRequestStatus == 200 ){ eval(responseText); } a w przedstawionym przypadku musi to być: Kod alert("lalala");
Ten post edytował Cezar708 6.08.2007, 14:39:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 2 Dołączył: 14.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie no. wywolanie alert() jest banalne. nie trzeba uzywac eval(), wystarczy zrobic cos takiego:
mi chodzi o funkcje ktora wykonuje bardziej zlozone rzeczy. alert() - umiescilem w niej tylko dla przykladu. Ten post edytował be2k 6.08.2007, 14:48:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 2 Dołączył: 24.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie przesylaj kodu javascriptowego za pomoca php przesylaj tylko flage czy dany kod ma sie wykonac. Jezeli nie
chcesz odrazu kodu wczytywac zrob to tak jak tu http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex17/ajaxcontent.htm |
|
|
![]()
|
|
znalazłem juz sposob i jest wlasnie taki jak na podeslanej przez Ciebie stronie,
thx za odpowiedzi |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 06:31 |