![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam takie pytanie, czy ktoś może się borykał z problemem statystyki odczytanych wiadomości wysłanych za pomocą funkcji mail(). Chodzi o to, jak sprawdzić czy użytkownik odczytał wysłaną wiadomość bez potrzeby kliknięcia w konkretny link. Już raz pytałem o tą sprawę. Pytanie dołączyłem do dyskusji o funkcji mail() i chyba nie zostało dostrzeżone. Z góry dzięki za każdą podpowiedź. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Odpal sobie swojego klienta pocztowego
2. Utwórz nową wiadomość o temacie "test" i treści "test" i wyślij ją sam do siebie 3. Utwórz nową wiadomość o temacie "test", treści "test" i z zaznaczoną opcją "Żądaj potwierdzenia dostarczenia wiadomości" i wyślij ją sam do siebie 4. Odbierz oba maile 5. Otwórz ich źródło (domyślnie Ctrl+U) 6. Porównaj nagłówki -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, zgadza się - w nagłówku pojawiła się linijka: Disposition-notification-to: x@xxx.pl - linia ta pyta o potwierdzeni wiadomości.
Może nie dokładnie skonstruowałem pytanie, chciałbym badać za pomocą php i mysqla - skuteczność wysyłanych wiadomości. W liście chciałbym załączać kod który wysyłał by po otwarciu wiadomości na serwer zwrotny kod identyfikacyjny wiadomości wygenerowany w trakcie wysyłania listu. Aby wygenerować link i sprawdzić czy osoba klikneła w niego - potrafię, ale chciałbym aby osoba która nie klikneła w link oznaczona została jako ta co wiadomość przeczytała [chciałbym wy separować od tej co wiadomości w ogóle nie otworzyła] ![]() Co zastosować. AJAX - kod JS? A może inne rozwiązanie? Ten post edytował smarcz 6.08.2007, 11:34:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:57 |