![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 1 Dołączył: 31.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam dziwny problem napisalem klase ktora obejmuje zarzadzanie uzytkowniakmi. Uzywam kodowania md5 i base64 oto kawlaek kodu odpowiedzilany za sprawdzenie uzytkownika:
Nastepnie zaleznie od wyniku ustawia sesje. Po wylogowaniu unset sesja. dziala to dobrze tylko ze jakims spsobem ustawilem jako pierwsze haslo: 123 co ciekawe po zmianie hasla przez uzytkownikow haslo 123 dziala nadal. Nie wiem gdzie i skad skoro w bazie jest tylko 1 wpis, sesja zostaje usunieta po wylogowaniu szukam wszedzie i nie wiem dlaczego haslo 123 nadal dziala ![]() Ten post edytował atomp3 6.08.2007, 09:47:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odpowiedź może być tu: fetchData - wykonujesz taką funkcję, a co tam siędzieje to już nie wiadomo bo nie ma kodu
druga sprawa tak na szybko to funkcja checkUser() ma zwracać true lub false, a jeśli nie spełniony jest warunek if ($user) to nie masz obsługi tego i nie zwróci flase bo nie wejdzie już do kontroli if ($paswd) gdzie dop. jest false, więc tu jest błąd logiczny powinno być tak
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 1 Dołączył: 31.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie moje pytanie nie jest poprawnie sformulowane ale musialbym wtedy caly kod wkleic. Funkcja fetchData zwraca pojedynczy wynik z bazy. Blad logiczny poprawilem. Generalnie funkcja dziala, ale gdzies pamieta to 123
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyjrzyj się swojemu kodowi, zadziała dla każdego hasła istniejącego w bazie.
U mnie np. logowanie wygląda tak:
-------------------- Goldenline: Łukasz Rodziewicz
|
|
|
![]()
|
|
Faktycznie totalna glupote napisalem anyway poprawilem i dziala dzieki za pomoc
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 21:12 |