![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2006 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Pisze prosta galerie do prezentacji kilku zdjec. Sklada sie ona z 4 miniatur i jednego duzego okna wyswietlajacego powiekszone fotki. Problem zmiany powiekszonych zdjec rozwiazalem astepujaco:
Moj problem polega na tym ze chcialbym zeby powiekszone fotki wyswietlaly sie w swoich naturalych rozmiarach. Mialo by to nastepowac po nacisnieciu na powiekszona fotke. Problem w tym ze nie wiem jak mam ustawic parametr href (musi on miec taka sama wartosc jak src). Moje pytanie czy mozliwe jest aby to zrobic w js? Jesli tak to w jaki sposob? Ewentualnie prosze o inne rozwiazania. Z gory dzieki i pozdrawiam. Ten post edytował adeq_PL 6.08.2007, 06:37:24 -------------------- Wszystko powinno zostać uproszczone tak bardzo, jak to tylko możliwe, ale nie bardziej. - Albert Einstein
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak samo, po prostu zmodyfikuj swoją funkcje oraz część <a>, popatrz:
Kod // twoja javascript function Wybierz(src){ document.galeria.duzy.src=src; document.getElementById('odnosnikDoPelnychRozmiarow').href=src; } potem w samym html zmień: na powinno zadzialać PS: nie pasuje mi jeszcze to width='450'... wg mnie rozjeżdżać Ci się będzie obrazek, skoro jest ten sam url do obrazka. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2006 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Dzieki za rade oczywiscie wszystko chodzi super i zastosuje ta metode. Ja wczesniej jednak zastosowalem cos takiego:
Tez dziala tak jak chcialem, ale mysle ze nie jest to zbyt dobry sposob. Co myslicie? -------------------- Wszystko powinno zostać uproszczone tak bardzo, jak to tylko możliwe, ale nie bardziej. - Albert Einstein
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:32 |