![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto kod, który wymodziłem:
Jeżeli wrzucę to co w while bez niego, wyświetla pierwszy wynik, natomiast po wrzuceniu w pętlę, to w nieszkończoność wyświetla pierwszy wynik. Kiedy robiłem w osobnym pliku function notka(), gdzie była zawartość while'a, to z kolei podawał, że przekroczył czas 10 sekund. Dodam jeszcze, że jest jeszcze pole id (auto_increment), którego nie wyświetlam. Od wczoraj szukam po necie i forum, i wciąż mi coś umyka. -------------------- *&%$&%@^#$
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę że o to Ci chodzi ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyrzucił tylko pierwszy wynik, do tego z każdego rekordu (za wyjątkiem roku i godziny, przy czym rok jest na int postawiony) wziął po jednej literce.
Myślałem, że jak się w while wrzuci tablicę asocjacyjną, to przegląda po linijce aż do wyczerpania. [EDIT] Dobra, mam. Zamieniłem:
Na:
Wydawało mi się, że powinno być to tożsame. No ale... Ten post edytował The White River Kid 5.08.2007, 16:11:20 -------------------- *&%$&%@^#$
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Myślałem, że jak się w while wrzuci tablicę asocjacyjną, to przegląda po linijce aż do wyczerpania. Wydawało mi się, że powinno być to tożsame. No ale... Przy każdej iteracji pętla while sprawdza, czy warunek (to co jest w nawiasie) zwraca true. Jeśli tak, to wykonywana jest kolejna iteracja i znowu sprawdzany jest warunek. Tam nie ma żadnej magii z przeglądaniem po linijce, itp. Jest tam po prostu zwykłe rzutowanie typów, a dokładnie: 1. Pętla nieskończona
2. Poprawny kod
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:28 |