![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 4 Dołączył: 11.08.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki kod:
problem w tym że nie chce mi wysyłać e-maili :/ jak wpisze w miejsce $listaemaili normalnie kilka e-maili po przecinku to nie ma problemu ale jak ma je pobrać z zmiennej $listaemiali to nie chce :/ w bazie wszystkie e-mailie maja taką formę - nazwa@domena.com,[przecinek] [spacja] a wiec nie powinno być problemów Bardzo proszę o pomoc Ten post edytował terabit 5.08.2007, 10:55:35 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a dlaczego trzymasz email z przecinkiem w bazie i spacja? ![]() Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 4 Dołączył: 11.08.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
no ok wiem ze sie tam nie powinno
ale nawet tak jak jest teraz nie chce działać :/ Ten post edytował terabit 5.08.2007, 13:01:43 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisalem Tobie jak masz pobrac meile, bo zle to robiles
wstaw moj kod w miejsce swojej petli while a z pod petli usun $listaemaili = $row['email']; zawsze mozesz sprawdzi co zwraca zmiennna poprzez echo $listameili; Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
:/ nie działa
pewnie coś źle robie kod:
Ten post edytował terabit 5.08.2007, 15:07:27 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
przed $email = $_POST['trescemailu'];
zrób sobie echo $listaemaili; i zobacz czy meile masz w zmiennej i w jakiej formie Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
teraz mam tai kod
i wysyla tylko na ostatni e-mail :/
echo $listaemaili; tez wyświetla tylko ostatni e-mail (ostatni rekord) ![]() Ten post edytował terabit 5.08.2007, 17:41:25 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
podałem Tobie z kropką .= i wcześniej też poprawnie wkleiłeś kod a teraz masz bez kropki, w pętli ma być
Łukasz Ten post edytował kossa 5.08.2007, 17:51:42 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ooo
![]() ![]() kossa wielkie dzięki ! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak na koniec to rozwiązanie które implementuesz ma wadę taką żę po otrzymaniu meila każdy będzie widział do kogo ten email został wysłany... nie każdy chciałby aby wszyscy korzystający z Twojego serwisu WWW znali jego adres. Lepiej by było abyś w pętli do każdego usera wysyłał meila indywidualnie podczas wyciągania adresów z tabeli w bazie (wtedy bez tej kropki i od razu przed } wykonujesz funkcję mail, oczywiście przed pętlą while musisz zadeklarować temat, treść meila. Pamiętać też musisz że jeśli będzie ogromna ilość meil w bazie to może wystąpić time out (przekroczony czas wykonywania skryptu) albo inny problem - meile mogą być traktowane jako spam. Jak z tym wszystkim walczyć to poszukaj tematu na forum (szukaj: mail) miał kikadziesiąt postów więc znajdziesz tam na pewno jakieś dobre rozwiązanie.
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
właśnie tak przeglądając otrzymane e-maile ( z mojego skryptu ) pomyślałem ;]
dzięki za pomoc ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 19:19 |