![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
juz nie pamietam jak dzialaja sesje
![]() czy jak np. zamkne zakladke ze strona na ktorej sa aktywne sesje i potem wezme cofnij lub wejde na nowo na ta strone- to mnie rozpozna czy bedde musial sie zalogowac ? bo u mnie teraz wlasnie ciagle mnie widzi i nie wiem jak zabezpieczyc sie przed takim wypadkiem. ![]() -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sesja kasuje się po zamknięciu przeglądarki, a nie tylko jednej zakładki ze stroną.
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jesli u mnie sie nie kasuje ?
i co zrobic aby po usunieciu sesji wykonalo sie zapytnie sql zmieniajae cos w bazie ? mam rejestracje do serwisu gdzie rozpoczyna sie sesja, a pokonczeniu rejestracji przechodzi automatycznie na strone index2.php w ktorej jest zapytanie sql updatujace baze o informacje ze user jest online status=1 gdy kliknie w wyloguj pojawia sie drugie zapytanie sql status=0 ale jak zamnie przegladarke nie wykonuje sie zapytanie logout Ten post edytował trucksweb 5.08.2007, 10:10:08 -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2004 Skąd: z domu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może popróbuj z Ajax'em i funkcją javascript onExit();?
|
|
|
![]()
|
|
a moglbys podac jakis przyklad jak tej funkcji uzyc ?
szukam w googlach ale cos nic nie widac wartosciowego ![]() -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2004 Skąd: z domu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry za wprowadzenie w błąd. To jednak nie jest onExit(). Prawidłowa funkcja to onbeforeunload.
przykład: Oczywiście (przynajmniej tak mi się wydaje) nie musisz robić return a wywołanie ajaxa zrobić w funkcji exit() i powinno działać:) Ten post edytował gilbo 6.08.2007, 02:06:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:50 |