![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem w tym dziale bo nie wiem gdzie tkwi problem.
Srypt pobiera mi dane (news'y) z bazy danych i wysiwetla je w tabeli o szrokości 500px. Kiedy w teksie są spacje wszystko ejst OK ale jezeli np napisze sobie ciąg znaku ala : Kod aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaa wszystko mi sie rozciaga i grafika sie sypie :/ Używam Smarty |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wordwrap
policz ile znakow ci sie miesi w tabeli i jezeli ciag znakow jest wiekszy niz x znakow uzywsz funkcji podanej wyzej pzdr -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a pakiet Smarty nie ma czegos takiego - byłoby znacznie wygodniej :] i skrypt by sie szybciej wykonywał. BO teraz musiałbym zrobić pętle i przerobić wszystkie dane przekazywane do template'a
znalazłem w dokumentacji Smarty takie coś, ale nie chce działać
Ten post edytował BugsBunny 4.08.2007, 22:18:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://smarty.php.net/manual/en/language.m...er.wordwrap.php
gdzie XX ilość znaków po których ma obciąć ... |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:40 |