![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ma ktos jakis pomysl zeby zlaczyc te tabele poprawnie
zalezy mi na szybkosci dzialania i minimalnym zapisie. W obu tabelach jest pond 1000pozycji -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nikt nie będzie miał żadnego pomysłu, dopóki nie przedstawisz struktury obu tabel i/lub nie określisz po jakich polach ma nastąpić złączenie (i ew warunki)...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeciz pisze po jakich polach ma byc select- che te dwa selecty zamienic w jeden
z tabela bedzie problem bo jej nie mam, bazuje na starym skrypcie w ktorym byly takie dwa zapytania -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie to niby jest napisane? :|
Edit: Chodzi mi o to, według jakich pól ma nastąpić złączenie tabel... np tabela1.user_id = tabela2.handlowiec_id coś takiego napisz... Ten post edytował drPayton 4.08.2007, 15:07:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że pomiędzy przedstawionymi tabelami nie ma żadnej relacji.
A może, każdy handlowiec jest użytkownikiem, a nie każdy użytkownik handlowcem? Dopóki nie przedstawisz jakie są zależności pomiędzy tabelami, trudno będzie Ci pomóc. A może zwykły UNION?:
-------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamykam
Proszę zapoznać się z Tematyką i zasadami panującymi na forum Przedszkole i wysłać mi lub innemu moderatorowi/opiekunowi poprawny tag do tematu. Do tego czasu wątek pozostanie zamknięty. -------------------- 404
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:01 |