![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa/Mrozy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czemu gdy wpisze session_start() wywala mi błąd: Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at C:\xampp\htdocs\sklep\include\config.inc.php:62) in C:\xampp\htdocs\sklep\include\app_top.php on line 5
natomiast gdy nie ma tego w app_top.php nie ma żadnych błędów. Czy nie poprawnie wywołuje tą funkcję? Dodam iż jest to przy plikach przetwarzania zamówień w sklepie internetowym. app_top.php
test.php
proszę o szybką pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
session_start(); musi być wywoływane zawsze na samym początku, nic przed wysłaniem sesji do preglądarki nie może być a Ty masz jakiś kod wcześniej w tym includowanie pliku...
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa/Mrozy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Natomiast mój plik index.php wygląda następująco:
czy mógłby mi ktoś pomóc i wskazać gdzie powinnam zaczynać sesję, ponieważ próbowałam różnych modyfikacji i zazwyczaj wywalało mi przez to błędy, np. kiedy ob_start() było przed rozpoczęciem sesji. Session_start lepiej zeby było w index.php czy może być w app_top.php? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli sesja musi być wywołana na samym początku nim cokolwiek wyśle się do przeglądarki a add_top.php wywołujsze gdzieś w index "w środku" require_once 'include/app_top.php'; to sessja musi być wyłana w index - logiczne
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:32 |