![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam
mam taki problem: chcialbym aby dane pobrane z mysql poddawane były odrazu operacjom artymetycznym np. pobieram dane "cena" (netto) z bazy a podczas wyswietlania jest tworzona druga wartosc brutto cos w stylu.... ("cena"*(0.22))+"cena") ![]() $sql = 'SELECT * FROM produkty ORDER BY id'; $result = $db->query($sql); $output[] = '<ul>'; while ($row = $result->fetch()) { $output[] = '<li>"'.$row['nazwa'].'" - '.$row['model'].'<br /> cena netto:'.$row['cena'].'<br /> <a href="index.php?go=cart&action=add&id='.$row['id'].'">Dodaj do koszyka</a></li>'; } $output[] = '</ul>'; czy da rade wrzucic kolejny wiersz w stylu cena brutto:'.$row[('cena'*0,22)+'cena'].' namotalem troche ...ale chodzi mi o szybkie wyliczanie i wyswietlanie brutto z pobieranej "cena" dziekuje ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
super wielkie dziekuje - działa
![]() dodałem cena brutto:'.((($row['cena'])*0.22)+$row['cena']).'<br /> teraz mi pokazuje wynik 12.1234 (4 miejsca po przecinku) - czy da sie zwężyć to do 2 miejsc po przecinku ![]() dziekuje wielkie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się.
number_format() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 11 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Poland,Warsaw Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Odpowiedź na wszystko : manual,appendix. Ulubiona książka : PHP 5 for Dummies.
Studia uh ? ;-). |
|
|
![]()
|
|
a wiec zrobilem tak:
$sql = 'SELECT * FROM produkty ORDER BY id'; $result = $db->query($sql); $brutton = ((($row['cena'])*0.22)+$row['cena']); $nbrutto = round($brutton,'2'); $bruttos = ((($row['cena'])*0.50)+$row['cena']); $sbrutto = round($bruttos,'2'); $output[] = '<ul>'; while ($row = $result->fetch()) { $output[] = '<li>"'.$row['nazwa'].'" - '.$row['model'].'<br /><br /> stara cena netto:'.$sbrutto.'<br /> <strong>nowa cena netto:'.$row['cena'].'</strong><br /> nowa cena brutto:'.$nbrutto.'<br /> <a href="index.php?go=cart&action=add&id='.$row['id'].'">Dodaj do koszyka</a><br /><br /></li>'; } $output[] = '</ul>'; i w wyniku dostałem to: stara cena netto:0 nowa cena netto:9.99 nowa cena brutto:0 Dodaj do koszyka cos nie wyszlo ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:37 |